Неаполитанец се представил за българин, за да може да получава

...
Неаполитанец се представил за българин, за да може да получава
Коментари Харесай

Неаполитанец се престорил на българин в Италия, за да получи 780 евро помощ

Неаполитанец се показал за българин, с цел да може да получава така наречен цивилен приход в Италия. Това са помощи от най-много 780 евро на месец, планувани за небогати и безработни, които могат да ги получават в продължение на 18 месеца.

За любопитната история описа в собствен репортаж предаването ”Нон е л’арена” на тв канала „ Ла Сетте”.

„ В Неапол следствията на карабинерите разкриха 5000 хитреци, опитващи се да получават по противозаконен метод цивилен приход. Според някои калкулации, от страната са отнети нелегално суми за 20 млн. евро ", твърди предаването.

Сред хитреците има собственик на „ Ферари”, притежатели на питейни заведения и жилища, както и 80 души, близки до кланове от неаполитанската Камора. Не липсва и креативен метод в декларирането на подправени обстоятелства, с цел да се получи цивилен приход. Един неаполитанец се преструвал даже на българин.

За да опише за този шмекер, публицист от „ Ла Сетте” отива пред жилището на въпросния неаполитанец, който обаче споделя от терасата, че не може да излезе на открито, тъй като е под домакински арест.

Той споделя, че изискал прихода, „ тъй като му трябвал, а не можел да го получава легално, защото имал правосъдни прецеденти”. Затова пробвал посредством подправен български документ.

„ На мен парите ми са нужни, тъй като жена ми не е добре, а и аз не съм добре със сърцето. Направих го за жена ми. Иначе в никакъв случай не бих го напавил”. В реалност въпросният неаполитанец не съумял да получи цивилен приход. „ Разкриха ме, до момента в който пробвах да го желая в пощенския клон. Усети се шефът му”. Така от неаполитанския акцент на мъжа разбрали, че той не е българин и го арестували.

„ Блокираха вратите на пощата и викнаха карабинерите”. Според италианеца той желал да опитва всичко допустимо. „ Иначе по какъв начин да пребивавам – без работа, без пари, имам 4 деца, би трябвало да заплащам наем, а и жена ми е в това състояние”, изяснява хитрецът. Мъжът не пробвал със личното си име и фамилия да се кандидатира за цивилен приход, тъй като имал прецеденти за машинация.

„ Моята работа е лъжец. Но не с бедните, а с богатите и с всякакви финансови фондове. Да не мислите, че съм го направил за себе си? В живота може да ти провърви или да не ти провърви. На мен не ми провървя”, добавя неаполитанецът, цитира 24 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР