Не зная дали точната дума е спасяване. От няколко години

...
Не зная дали точната дума е спасяване. От няколко години
Коментари Харесай

Трайчо Трайков се съмнява, че държавата спасява Дунарит АД

Не зная дали точната дума е " избавяне ". От няколко години насам светът се намира в обстановка, която е добра за оръжейната промишленост. Всички предприятия от оръжейния отрасъл са задръстени от поръчки - има взрив на поръчки, даже закъсалото ВМЗ е цялостно с тях и назначава нови хора. Така че не звучи в сходство в обстоятелствата, така наречен избавяне. Това съобщи някогашният министър на стопанската система, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в ефира на bTV.
" Може би министърът (бел.ред. - министърът на стопанската система Емил Караниколов) има поради нещо, само че от това, което е известно досега, не се постанова да се избавя компанията ", добави още той.
Държавата стъпи в този дълг и в този момент сдружението дължи пари на нея. Странни са тези дейности, защото страната не изяснява за какво ги подхваща, за какво харчи пари на данъкоплатците. Напълно ненужни дейности на страната, добави още Трайков.
Припомняме, че икономическото министерство опита да направи Държавна консолидационна компания (ДКК) заложен заемодател на " Дунарит ", откакто изкупи 47 млн. лв. дълг на военния цех, който предприятието трябваше да върне на офшорката " Виафот ", свързвана с Делян Пеевски. " Дунарит " обаче заплати дълга едновременно и в този момент процедурата по регистриране на заложен заемодател на ДКК е блокирана, като в петък (15 септември) Караниколов даде обещание, че ще внесе повече изясненост, откакто тогава щял да бъде приключен разбор на всички задължения на " Дунарит " - какъв брой огромни са и към кого.
Относно реакторите за АЕЦ " Белене " Трайков разяснява, че " не е огромният проблем съхранението им, макар че е обвързвано с разноски. Какво ще се прави с тях е огромният въпрос. Ще ги използваме единствено в случай че, не дай си Боже, решим да си сторим ние АЕЦ. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР