Не знам дали, защото е модерно, или пък, защото наистина

...
Не знам дали, защото е модерно, или пък, защото наистина
Коментари Харесай

Спрете да плюете новия “Цар Лъв”, филмчето сгрява душата

Не знам дали, тъй като е съвременно, или пък, тъй като в действителност в очите на някои хора новата версия на “Цар Лъв” е зле, само че в последните дни се изписаха куп публикации, които жигосват лентата като ненужна, странна, грозна и дразнеща.

Ако за момент спрем да изхождаме от първичната мисъл, че е излишно да се вършат нови версии на остарели класики, и погледнем на кино лентата като на топла фамилна лента, която ще те остави с усмивка на уста след прожекцията, то какво неприятно има в това да забележим още веднъж “Цар Лъв” на огромна екран?

 цар лъв Disney

И аз съм скептична по отношение на това доколко е нужно да “претопляме” остарели филми и да им вдъхваме още веднъж живот. Винаги е по-добре да видиш нещо ново и автентично, чийто край не знаеш, само че считам, че за “Цар Лъв” би трябвало да се споделя или положително, или нищо.

Все отново това е филм, предопределен напълно към фамилната и детска публика. Той е красива и вдъхновяваща история, която предава скъпи общовалидни уроци на най-малките и разплаква и разсмива по-големите. Това е и сърцето на Дисни. Семейните филми, които сгряват душата и викат усмивки по лицата ни. Нито повече, нито по-малко.

 цар лъв Disney

CGI aнимацията в лентата е на невиждано досега равнище, най-малко съгласно мен. Животните са толкоз реалистични, че първоначално се чудиш дали гледаш действителни фрагменти от саваната или технологиите са по този начин напреднали, че антилопите гну са по-реални и от действителните. Притеснявах се, че толкоз реалистични животни ще наподобяват необичайно и неуместно, до момента в който приказват и пеят с човешки гласове, само че казусът несъмнено не беше по този начин. Изглеждат правдоподобно и никога не би объркало, изплашило или подразнило някое дете (каквито мнения също срещнах).

Новата, по-модерна версия на “Цар Лъв”, е направена по две аргументи. Да запознае най-малката публика с безконечната, само че към този момент поостаряла класика и да задоволи носталгичните нотки, които дърпат струните на душите на техните родители. Нима има по-голям кеф от това да заведеш детето си на кино и дружно да гледате на огромния екран първото детско, което вашите са ти взели на видеокасета като дребен? Преживяването сигурно си коства, въпреки Симба, Тимон, Пубма и компания да не са построени с познатата класическа анимация.

 цар лъв Disney

Ако просто се отпуснете, забравите за грижите си и два часа си припявате познатите мелодийки дружно с героите от “Цар Лъв”, няма да ви стане нищо - подсигурявам. Страничните резултати са неспособност да спрете да извивате “Can you feel the love tonight” в колата на връщане и предпочитание да сте още веднъж на 5.

Все отново Тимон и Пубма са го изпяли - Хакуна Матата!

А в случай че въпреки всичко желаете да гледате някоя от другите нови акомодация на Дисни, които излязоха напоследък, горещо предлагам играланата версия на "Аладин ". В нея има какво да ви изненада и то в положителния смисъл.

Още:
„ Царското “ актьорско съзвездие зад новия „ Цар Лъв “ Първи филмов откъс на "Мулан " и още 6 игрални филми на Дисни, които да гледаш За синия Дух, новия Черен рицар и токсичния Интернет
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР