Не знам дали присъдата ми е за смях или за

...
Не знам дали присъдата ми е за смях или за
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Очакват да плача и да си мълча

" Не знам дали присъдата ми е за смях или за рев. На първо време чакат аз да рева, само че този който го чака се е излъгал, тъй като както не съм плакал 69 години, няма да стартира да рева и на 70, тъй като няма за какво. Очакват, че с изключение на, че ще рева, ще и мълча за това, което се случваше в мини " Бобов дол ".

Това разяснява някогашният енергиен и стопански министър Румен Овчаров в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич на телевизия Евроком..

" Третото, за което би трябвало да рева аз, само че и всички българи, е положението на правосъдната система у нас. Когато видяхме по какъв начин събраха управлението на прокуратурата и съда беше ясно, че това е поръчкото зрелище, което има за цел да компрометират някой, да обвинят различен, да лишават имуществото на трети и така нататък Първо първоинстанционният съд анулира всички обвинявания на прокуратурата като нямащи общо с закононарушенията ", добави Овчаров.

По думите му прокурорите са го упреквали за това какво се случва с мини " Бобов дол ", откакто той е завършил да бъде министър.

Бившият министър от кабинета " Станишев " Румен Овчаров още веднъж беше наказан на две години условно поради концесията на мини " Бобов дол ". Решението е на апелативния спецсъд и не е дефинитивно. На първа инстанция Овчаров също беше приет за отговорен, само че втората анулира присъдата като понижи вредите за страната от 16 млн. лева на 2,5 млн. лева и постановява четири години изпитателен период и възбрана да заема държавна служба за три години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР