Не знам дали идеята за Велико народно събрание (ВНС) ще

...
Не знам дали идеята за Велико народно събрание (ВНС) ще
Коментари Харесай

Димитър Ганев направи прогноза за следващия парламент. Кой може да управлява догодина?

Не знам дали концепцията за Велико национално заседание (ВНС) ще окаже чак толкоз огромно въздействие. Въпросът е дали продължаващите митинги ще ерозират. Това съобщи политологът от организация Тренд Димитър Ганев.

По думите му има спад при ГЕРБ, като се стопява разликата с Българска социалистическа партия. Това обаче не се дължи на възходяща поддръжка към социалистите, тъй като митингът не "налива вода " в Българска социалистическа партия. Расте обаче доверието към партията на Слави Трифонов, която в социологическото изследване на Тренд се подрежда на трето място.

"Не е наложително да си на площада, с цел да качваш социална поддръжка. В момента, в който има ерозия на ръководещата партия, хората търсят опция, насочват се към новата партия на Трифонов ", означи политологът.

Обединени патриоти пък са на ръба дали ще влязат в идващото Народно заседание. Това пък би могло да сътвори проблем за ГЕРБ, на които ще е мъчно да сформират държавно управление.

"Виждам една доста комплицирана настройка. Може да се окажем в безпрецедента обстановка, в която след парламентарни избори да не може да се сформира кабинет и да влезем в цикъл от избори. Изключвам ГЕРБ-БСП - коалиция, която е аритметично допустима, само че политически - не ", означи Димитър Ганев.

Относно концепцията за нова Конституция политологът сподели:

"Тази конституционна самодейност е политически ход - нахлуване на ново поле, което до момента е било за "Демократична България " и по този начин иззема техния спор. Дебатът става институционален, а там ГЕРБ са мощно показани ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР