Не знам да се събират кадри на НДСВ около президента

...
Не знам да се събират кадри на НДСВ около президента
Коментари Харесай

Станимир Илчев: Агенти от всички служби могат да участват в операции като отравянето на Гебрев

Не знам да се събират фрагменти на Национална движение „Симеон Втори" към президента Румен Радев за нов политически план. Това съобщи съпредседателят на Национална движение „Симеон Втори" и някогашен народен представител Станимир Илчев в ефира на БТВ. Той акцентира, че настройките в обществото са мощно наклонени в интерес на концепцията за нов политически план.
Припомняме, че Михаил Мирчев от Българска социалистическа партия сподели, че Румен Радев от година анонсира, че ще прави партия, и това най-вероятно ще се случи с някогашни членове на Национална движение „Симеон Втори" – най-вероятно Соломон Паси или Огнян Герджиков.

„ Признавам, че Михаил Мирчев ме изненада, тъй като в визията ми той е много претенциозен, пунктуалист, легитимист, и внезапно показва такова въображение, което сътвори извънреден интерес към една тематика, която може би е в зародиш, само че няма особена вътрешна динамичност и не бихме могли да си послужим с някакви образци, с цел да я илюстрираме”, уточни Станимир Илчев. „ Логично е да се обръща взор към Национална движение „Симеон Втори", и то освен носталгичен, а и чисто прагматичен “, счита той.

Илчев напомни, че мандатът им от 2001 до 2005 година е бил доста изчерпателен и в основата му са били дейностите на висококомпетентни хора. По думите му тогава е имало обилие от адвокати и законодателният развой не е страдал от „ исблъсъци, трептения и ниско качество на крайната продукция”.

Според Станимир Илчев е по-добре да се приказва за нова стратегия, която може да има своя притежател в нов политически индивид. „ Бих подкрепил нова политическа стратегия, а нейният индивид може да е нов, може да бъде освежен, а може да бъде и с непредвидени параметри – да бъде публично движение”, посочи той.

„ Конфронтацията към този момент има огромна отминалост. Тя е обвързвана е с манталитета на министър-председателя и на президента, техните основни разлики, които пък произтичат от особеното им кариерно развитие”, сподели Илчев.

„ Имаме доста съществени манталитетни противодействия, които търсят своето изражение и за зло или за положително го намират и в ежедневния политически живот”, добави той. Илчев разяснява и случая с отравянето на предприемача Емилиян Гебрев.

„ Инцидентът с господин Гебрев не можеше и не биваше да се окачествява като битов или просто като форма на някаква конкуренция, опит просто за изместване на бизнеса на този човек от пазара, за прегрупиране или за трансформиране”, безапелационен бе политикът.

„ Агенти на всички специфични служби могат да вземат участие в сходни операции”, добави той. „ Русия води ариергардни дейности на Балканския полуостров. За тях е присъщ необятният диапазон от способи, които би трябвало да се употребяват, с цел да бъдат съхранени основните сили – напредването на основната колона към нейното предопределение. В подтекста на едни ариергардни дейности на специфичните служби би трябвало да се чака всичко, в това число и комбинацията сред техните дейности и дейностите на параструктурни звена. Също по този начин да се получава версията на частната поръчка през съответната специфична работа, за което загатна някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев вчера”, сподели още Илчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР