Не знаем кой ще бъде носител на третия мандат. Опцията

...
Не знаем кой ще бъде носител на третия мандат. Опцията
Коментари Харесай

Румен Христов: Пренебрегнаха първата сила и сега отиваме на избори

Не знаем кой ще бъде притежател на третия мандат. Опцията Българска социалистическа партия е ясна - няма по какъв начин да ги подкрепим. Ще бъде доста мъчно с мандат на групировката на господин Янев. Казваме, че " Демократична България " са най-близко до нас по огромните тематики, само че там има математика. Ако ние участваме, " Продължаваме промяната " съобщи, че те няма да вземат участие. Това значи, че Демократична България би трябвало да преглътне ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Това разяснява водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов по Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ГЕРБ-СДС напомни свои думи, че в случай че не се реализира кабинет с първия мандат, най-вероятно отиваме на избори. Христов е песимистичен по отношение на намирането на допирни точки и сформиране на постоянен кабинет. 

Според него има логичност Румен Радев да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. По думите му това е жест към гласоподавателите, които са го подкрепили два пъти на президентските избори.

" Този парламент има разнообразни болшинства за разнообразни неща, само че това не е управническо болшинство. В този парламент са признати повече закони, в сравнение с в трите предишни. Исторически видяно, има едно само държавно управление с третия мандат. Няма по какъв начин да изключиш първата групировка, откакто гласоподавателят е дал своя вот тя да бъде водеща ", акцентира Христов.

Запитан за експертно държавно управление, водачът на Съюз на демократичните сили разяснява: " Във всяка парламентарна група има положителни специалисти. Какво значи техническо или експертно държавно управление, кой носи отговорността? Нали партии застават зад държавното управление, обикновено е да има политически фигури вътре. Всички министри организират политики. "

Христов означи, че не държавното управление, а Народното събрание е значим, с цел да бъдат признати законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност.

" Ако не ни стигне времето, най-вероятно ще има закъснение на идващия транш. Какво вършим с въглищните централи? В изискванията на рецесия би трябвало да се съобразим с действителността. Сега има война - няма газ. Не може кабинетът " Петков " да заложи такава брадва за българската енергетика. Съюз на демократичните сили 30 година е срещу построяването на АЕЦ " Белене " - за нас е корупционен план върху земетръсна зона. Но не сме срещу нуклеарната енергетика. Трябват ни базови мощ - " Мариците " и атомната сила от Козлодуй. Не става от през днешния ден за на следващия ден нашата стопанска система да позеленее ", сподели още Христов.

Той счита, че сме изпуснали момента за влизане в Еврозоната и би трябвало да имаме постоянен кабинет, с цел да влезем в нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР