Не знаем какво ще се случи по-нататък във войната, нито

...
Не знаем какво ще се случи по-нататък във войната, нито
Коментари Харесай

Загадката Русия: никой не знае на какво още е способна Москва


Не знаем какво ще се случи по-нататък във войната, нито на какво още е способна Москва. Но едно нещо стана ясно: Колкото по-единен и мощен е Западът, толкоз по-малко Кремъл ще мисли да разпростира войната, написа „ Ди Велт “.

Ноември 2016: президентът Путин и външният министър Лавров се срещат в Кремъл с непознати посланици

Войната е " скок в мрака ", написа райхсканцлерът Теобалд фон Бетман Холвег няколко дни преди експлоадирането на. Изречението е годно и през днешния ден, счита Жак Шустер. В коментара си за “Ди Велт ” той написа, че шпионските мрежи може и да разрешат да се надникне през мъглата на бойните полета, само че в основата си ходът на спора остава неизвестен и непредсказуем.  

Поведението на Русия си остава загадка  
Редакцията предлага
Продължаваме да не знаем какво мисли управлението в Кремъл - кое е неистина, кое истина и кое - агитация, написа Шустер. Появяват се, а по-късно че и Лавров не е добре, само че досега тези клюки не са довели до нищо. Русия е прекомерно далечна и затворена, счита Шустер.  

В справедливото си предпочитание да поддържат хората са склонни да идеализират обстановката.  е пример. В насладата си от украинските териториални придобивки множеството анализатори видяха в това победа за Киев. Опиянени от личните си констатации те подценяват обстоятелството, че Русия е освободила града без пердах, с цел да укрепи позициите си от другата страна на Днепър. Пренебрегват също по този начин и фактът, че болшинството от популацията в самата Русия не счита това за проваляне - без значение какъв брой шумно западните наблюдаващи се радват на хипотетичното им неодобрение, отбелязва създателят.  

Страхът е неприятен консултант

Тенденцията, останала още от Първата международна война, е коментаторите да преглеждат моментни фотоси от войната като продължително положение. Страхът също е главен зложелател на трезвата оценка, четем още в коментара. Това се вижда най-много измежду тези в, които приканват за неотложно преустановяване на огъня. Много германци носят контузия от руското настъпление, почнало през 1944 година. Точно те, само че и техни наследници, родени по-късно, надценяват неимоверно качествата на Русия, счита Шустер. 

Както споделя: Русия е мистерия в една обгърната в мрак тайнственост. Но не и за източноевропейците. Те считат, че схващат Русия. Когато предходната седмица една, балтийските страни незабавно реагираха и заговориха за член 4 от Договора за НАТО. Полша и Съединени американски щати обаче реагираха надалеч по-сдържано и невъзмутимо.  

Когато американците оповестиха, че ракетният удар не е бил нанесен от Кремъл, благодари на Джо Байдън посредством своя представител за " сдържаната и доста по-професионална реакция ". Москва изглеждаше съвсем облекчена, че този пожар не се е разгорял.  

Експерти оглеждат провалите от падналата в полския Пшеводув ракета

Заключението е просто. Не знаем какво ще се случи по-нататък във войната, дали Украйна ще победи или не. Няма гаранция дали Москва ще работи по един или различен метод. Но едно нещо стана по-ясно: Колкото по-силен е Западът, толкоз по-малко Кремъл желае да разпростира войната, обобщава Жак Шустер.  

Примирието не постоянно е непременно  

След случилото се в Полша апелите за взаимни отстъпки в Европа евентуално ще се усилят, пишат Натали Самарасингхе и Фред Карвър в “Ханделсблат ”. Но да се последват те би било неточност, считат създателите. Животът на доста хора в Украйна е опустошен. Една трета от популацията е избягало от страната. Тези, които са останали, са очевидци на, а вредите върху околната среда ще се усещат години наред. 

Именно по филантропични аргументи би трябвало да се противопоставим на опитите да бъде принудена Украйна да подписа помирение непременно, четем в текста на двамата създатели. За страдание, най-бързият път към мира и отбраната на цивилното население не постоянно вървят ръка за ръка. 

Западът би трябвало да резервира своя курс - с навременна военна и филантропична поддръжка, наказания и засилен ангажимент за търсене на отговорност и погашение на компенсации. Путин нееднократно е давал да се разбере, че ще направи отстъпки единствено в случай че бъде заставен да го направи, пишат Самарасингхе и Карвер.  
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР