Не защитаваме корпоративни интереси, интересува ни само бъдещето на клуба,

...
Не защитаваме корпоративни интереси, интересува ни само бъдещето на клуба,
Коментари Харесай

Борисов:Акциите на Левски при феновете

Не пазиме корпоративни ползи, интересува ни единствено бъдещето на клуба, Степан Хиндлиян
Акциите на " Левски " да са при почитателите. Това предложи министър председателят Бойко Борисов на последователите на тима, които бяха при него болести опасенията за идна финансова рецесия на тима. Собственикът Васил Божков съобщи, че в случай че законът за хазарта бъде признат и лотарийните игри станат извънреден държавен монопол, няма да има опция да устоя " Левски ". Божков предложи на почитателите да се срещнат с премиера и да му слагат въпроса.

„ Не сме тук, с цел да пазиме корпоративни, частни ползи, лицензи и не ни интересува Закона за
хазарта. Това, което нас ни интересува, е само и единствено какво се случва с " Левски ", какви са Вашите визии и по какъв начин ще я караме оттук насетне “, съобщи Степан Хиндлиян, ръководител на Националния клуб на последователите на Левски пред премиера.

„ Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете тематики. ФК " Левски " е нещо, което го има, ще го има и отново ще го има. Ако желаете да го има този футболен клуб, във типа, в който вие си го представяте, акциите би трябвало да са си при вас. И да си държите ръководството на клуба, по този начин както е при Барселона, и Реал - публиката или почитателите имат значима роля. Толкова по модела “, означи Борисов.

Привържениците на Левски обаче признаха, че не са подготвени да вземат акциите на клуба, в случай че им бъдат препоръчани от Васил Божков. Все отново те признаха, че това е една първа стъпка към прекосяването към сходен модел, както при огромни международни клубове.

По въпроса за възможни митинги почитателите обявиха, че мястото им е на стадиона и подчертаха, че ще пазят " Левски ", а не бизнес ползи, в това число и тези на притежателя на футболния клуб.

В диалога участваха още министрите на  финансите - Владислав Горанов, и на спорта -Красен Кралев.

Припомняме, че през вчерашния ден Бюджетната комисия в Народното събрание утвърди на първо четене проектозакона на депутата от НФСБ Валери Симеонов, с който се позволява
лотария да се организира само от страната. Преди това Борисов разгласи, че желае гаранции, с които държавният монопол да е извънреден, да няма никакви малки врати за концесии, с които лотарийните игри да преминат към различен притежател. Повод бяха опасенията на Васил Божков, че Националната лотария се национализира, с цел да му бъде взет бизнеса и да се трансферира на различен състезател.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР