Не закъсняха реакциите на парламентарно представените партии,след като в неделя

...
Не закъсняха реакциите на парламентарно представените партии,след като в неделя
Коментари Харесай

Напрежение между партиите след предложението 24 май да бъде национален празник

Не закъсняха реакциите на парламентарно показаните партии,след като в неделя от „ Продължаваме промяната-Демократична България ” анонсираха предлагането си 24 май да бъде вписан като народен празник.

Според Българска социалистическа партия с предлагането да се промени националния празник от 3 март на 24 май сее опорочила цялата концепция за конституционна смяна. Корнелия Нинова видя в това деяние родоотстъпничество през най-висшия закон в страната - Конституцията. По думитеѝсе основава спомагателен мотив за разделяне на българското общество.

Нинова посочи, че са получили покана от Христо Иванов и Кирил Петков за среща, на която да бъдат разисквани промени в Конституцията. Пред публицисти тя отговори на поканата.

" Отговорът ни е, че в случай че ще се събираме да беседваме за смяна на националния празник, няма смисъл взаимно да си губим времето. Ние сме подготвени да водим смислени диалози ", съобщи Нинова.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов разяснява, че с предлагането от ПП-ДБ за следващ път чертаят тежка разграничителна линия в българското общество за конфигуриране на едни българи против други.

В неделя вечер реакция пристигна във „ Facebook ” и от водача на „ ИТН ” Слави Трифонов. По думите му в случай че някой има право да каже по кое време е българският народен празник, това е единствено българският жител, питан на референдум, а не негови представители, които в действителност са измамници

От ГЕРБ-СДС заявиха още веднъж готовността си за присъединяване в общ план за смяна на Конституцията, дружно с ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР