Не всички увредени клетки умират. Някои остават като стари клетки,

...
Не всички увредени клетки умират. Някои остават като стари клетки,
Коментари Харесай

Ако убием старите клетки, ще спрем стареенето, показа първият тест върху хора

Не всички повредени кафези умират. Някои остават като остарели кафези, които не могат да се разделят, само че към момента са способни да създават химически сигнали и биха могли да изиграят значима роля в битката против стареенето.

" Смята се, че тези кафези и веществата, които отделят, вземат участие в процеса на стареене ", разяснява за MIT Technology Review геронтологът Никълъс Мюси (Nicolas Musi) от Университета на Тексас в Остин, написа offnews.bg.

``
реклама

" Идеята е, че премахването на тези кафези може да бъде потребно за попречване на стареенето и за стимулиране на здравословното стареене ".

Въз основа на резултатите от доста ранен тест, може да се окаже, че има нещо в тази доктрина.

През януари Мюси и сътрудниците му разгласяват резултатите от изследване, в което лекуват 14 пациента, страдащи от смъртоносно белодробно заболяване - идиопатична белодробна фиброза (IPF) - с лекарствена композиция, за която считат, че ще почисти стареещите кафези.

В продължение на три седмици пациентите вземат девет дози от лекарство за левкемия, наречено дазатиниб и добавката кверцетин.

До края на изследването всички пациенти демонстрират признаци на усъвършенствано положение без съществени странични резултати.

„ Макар и малко, това пилотно проучване бележи огромен пробив в лечението на обвързваните с възрастта болести, като да вземем за пример IPF, ” съобщи в ScienceDaily откривателят Джейми Джъстис (Jamie Justice). " Тук насочихме лечението си към фундаментален биологичен признак на стареенето, който взе участие в IPF, и за първи път при хора демонстрирахме ранни, само че обещаващи резултати ".

Засега е мъчно да се каже дали комбинираното лекарство фактически ще се окаже дейно като антиейдж терапия, само че откривателите са решени да схванат.

Те към този момент тестват лечението на група от още 15 белодробни пациенти, както и 20 души, страдащи от хронично бъбречно заболяване.

" Ако забележим сигнали за успеваемост и не се сблъскваме с в действителност неприятни странични резултати, ще се опитаме да стигнем до хора с по-малко и по-малко животозастрашаващи положения ", съобщи откривателят Джеймс Къркланд (James Kirkland). „ Ако всичко върви както би трябвало ”.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР