Не всички туристи са повод за създаване на хаос, разбира

...
Не всички туристи са повод за създаване на хаос, разбира
Коментари Харесай

3 популярни дестинации, които казват „не“ на туристите

Не всички туристи са мотив за основаване на безпорядък, несъмнено, не могат да се отрекат многото изгоди, които носят за локалните стопански системи. С даването на зелена светлина на пътуванията обаче, туристите се стичат неистово, а по петите ги следват последствията от свръхтуризма. Представяме ви някои от дестинациите, които не са изключително разчувствани от появяването на туристи.

Амстердам 

„ Туризмът с канабис “ в Амстердам може да завърши след Covid-19, защото кметът Фемке Халсема упорства за възбрана на продажбата на артикули от марихуана на туристи. С тази мярка единствено жителите на Нидерландия ще имат достъп до тези заведения, където се планува да удостоверяват самоличността си с паспорт. В страната по принцип единствено жителите й имат право да купуват опиати, само че се прави изключение за Амстердам.

Преди пандемията кафенетата и кварталът на алените фенери привличаха повече от милион гости всеки месец. Евтините полети и ваканционни наеми го трансфораха в известна дестинация за пътувания през уикенда, само че посетителите на града основават проблеми на жителите. Нарастването на краткосрочното настаняване докара и до дефицит на жилища за локалните поданици.

През последните 20 години в Амстердам бяха затворени редица кофишопове – заведения, в които е позволена продажбата на леки опиати за персонална употрeба. Интересът към тях обаче непрекъснато пораства. Най към този момент поради задграничните туристи.

„ Наблюдаваме по какъв начин от ден на ден младежи идват в Амстердам особено, с цел да посетят кофишоповете “ – споделя Халсема. Според изследвания, мнозина задгранични туристи биха отказали пътешестване до Амстердам, в случай че не могат да посетят заведения, в които е позволена използването на леки опиати.
    Вижте тази обява в Instagram.           
 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР