Не всички двойки успяват да заченат дете от първия път.

...
Не всички двойки успяват да заченат дете от първия път.
Коментари Харесай

8 начина да увеличите шансовете за здравословна бременност

Не всички двойки съумяват да заченат дете от първия път. Често бъдещите родители се съветват с лекари дълго време и минават голям брой проби. Подготвили сме няколко рекомендации, които могат да оказват помощ на зачеването да пристигна допустимо най-бързо.

1. Приемайте витамини

Със сигурност знаете, че са потребни за бременни, само че и за забременяване – също! Особено в случай че храненето ви е надалеч от идеалното (а може въобще да не знаете това). В допълнение, пренаталните витамини оказват помощ за възстановяване на менструалния цикъл (ако зачеването е лишило време). А с помощта на фолиевата киселина, нероденото дете ще избегне недостатък на невралната тръба.

2. Проследете своята овулация

Технически можете да забременеете всеки ден, само че най-често това се случва към момента на овулация, както и няколко дни преди нея. Овулацията нормално настава към 14-ия ден от цикъла. Най-добре е да проследявате цикъла си всеки месец, с цел да сте сигурни, че сте в овулация. При актуалните аптечни проби това не е мъчно.

Освен това знанието за овулацията понижава потребността от секс всеки ден, с цел да не пропуснете нито един късмет.

3. pH във влагалището

Лубрикантът може да понижи скоростта на сперматозоидите, които може да не преминат през вискозното вещество. Трябва също да избягвате душ след секс, защото това трансформира салдото на pH във влагалището и въздейства върху жизнеспособността на сперматозоидите.
Защо картофите са рискови за бременните дами?
Този зарзават е една от най-популярните храни в света. Той е хранителен и на ниска цена, съдържа голям брой витамини и засища бързо и дейно...
Прочети повече
4. Намалете приема на кофеин и алкохол

Разбира се, по време на бременност ще би трябвало да намалите потреблението им съвсем до нула, само че би трябвало да започнете още преди зачеването. Веществата, съдържащи се в кафето и виното, могат да повлияят отрицателно на тялото и да попречат на „ срещата “ на яйцеклетката и спермата. Препоръчително е да пиете не повече от две чаши кафе дневно и да обърнете внимание на количеството сода, шоколад и енергийни питиета с кофеин в състава. Алкохолът може да намали равнищата на естроген в кръвта.

5. Намалете натоварването

Разбира се, поддържането на тегло е потребно, само че претоварването, когато желаете да заченете дете, не си коства. Ако тялото реши, че няма задоволително мазнини, то може да премине в режим на икономисване на сила и да не ви разреши да заченете дете в подобен сложен миг.

6. Опитайте се да не се притеснявате
Кога стартират признаците на бременност
Най-сигурният метод да разберете дали сте бременна, е като си извършите тест, закупен от аптеката. Разбира се, има и ранни признаци, к...
Прочети повече
Да, никой не харесва сходни препоръки, само че е по-добре да ги следвате, в случай че е допустимо. Медитацията и други успокояващи техники могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на кортизол, което може да попречи на овулацията.

7. Откажете цигарите

Да, не е елементарно, само че е доста потребно за вас и за нероденото дете. Освен това пушенето е обвързвано с по-ранна менопауза и бързо понижаване на предлагането на яйцеклетки.

8. Спете повече

Нарушението на съня може да повлияе отрицателно на овулацията. Ако работата ви пречи на съня, пробвайте да измененията графика си или най-малко да спите непрестанно, когато е допустимо. Не пийте кафе и не гледайте телевизия през нощта, с цел да спите по-добре и здравословно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР