Не всеки е длъжен да подава данъчна декларация. Това задължение

...
Не всеки е длъжен да подава данъчна декларация. Това задължение
Коментари Харесай

Как ще се попълва данъчната декларация за 2020 г.

Не всеки е задължен да подава данъчна декларация. Това обвързване не важи за жители, получаващи заплата от непрекъснат трудов контракт, посочи пред Българска национална телевизия Росен Бъчваров.

" Посланието на Национална агенция за приходите е вземете си личен код (ПИК). Данъчната акция стартира през днешния ден както на хартия, по този начин и по електронен път. До края на февруари компаниите би трябвало да подадат справките за изплащани заплати и възнаграждения. Втората дата е началото на март, а третата - в края на март. 30 април е крайният период за подаване на декларация ",

За приемане на ПИК е належащо да посетите който и да е офис на Национална агенция за приходите с персонална карта. За подаване на декларация не е наложително да имате електронен автограф.

Новото тази година е, че отпада и изискването за използване на служебна записка за доходи към данъчната декларация.

" Не бих споделил, че попълването на данъчната декларация е елементарно, защото тя е рефлексия на един закон. Но Слава Богу, тя е една и съща. Няма смяна от предходната година, тъй че, в случай че сте я попълнили вярно, тази година също ще се справите ", разяснява Бъчваров.

Ако въпреки всичко е позволена неточност в данъчната декларация, срокът за корекции е до 30 септември, добави Бъчваров.

Говорителят на Приходната организация разяснява и до каква степен сигурна е електронната система след хакерската офанзива с източване на персонални данни през лятото. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР