Не винаги очилата са се смятали за моден аксесоар и

...
Не винаги очилата са се смятали за моден аксесоар и
Коментари Харесай

Компанията монополист в производството на очила, която притежава най-известните марки в индустрията

Не постоянно очилата са се считали за фешън аксесоар и допълнение към стила. в предишното те са са свързвали по скоро с проблеми с очите. Денс обаче не е по този начин - носенето на очила се трансформира в наложително изключително за по-младото потомство, което просто желае да наподобява добре.

Очилата се оферират в друго форми, цветове, тъй че да могат да пасват на всеки жанр.

На фона на лудостта по носенето очила една марка си извоюва ужасно име и управлява забележителен дял в пазара на очила.

India Lenskart да вземем за пример е една от от добре познатите марки в промишлеността за очила. Те превземат главния пазар на индийската промишленост за очила.

Luxottica пък е италианска компания за очила, която държи по-голямата част от пазара на очила в страната. Италианският конгломерат е учреден през 1961 година в Агордo. Днес централата на компанията е в Милано. Когато започва компанията създава и продава слънчеви очила под личната си марка и продава посредством магазини за търговия на дребно, които са благосъстоятелност на компанията Target Optical, Lenscrafters, Sunglass Hut, Pearle.

Постепенно Luxottica стартира да създава рамки за слънчеви очила за доста известни марки в света. Днес тя има марките Rayban, Persol, Oakley, които са най-продаваните, желани марки и считани за най-надеждни марки очила в света.

Историята на Luxottica

Luxottica е учредена от Леонардо Дел Векио през 1961 година в Милано. Израства в сиропиталище откакто татко му умира преди раждането му. Първите му стъпки са като чирак при производител на принадлежности и матрици в Милано.

От основаването си компанията е направила доста сполучливи придобивания и вложения за разширение на бизнеса и интервенциите по света.
През 2014 година компанията си с Гугъл за създаването на Гугъл очила През 2011 година гълтам Erroca, компания за съвременни дизайнерски очила за 20 милиона евро През 2007 година закупи Oakley (компания за произвеждане на спортно оборудване) за 2,1 милиарда $. През 2001 година Luxottica закупи Sunglass Hut - италиански производител на слънчеви очила и аксесоари През 1999 година компанията придобива RayBan
Освен това компанията има и Eyemed, един от най-големите снабдители на здравни застраховки във връзка с зрението.

През 2017 година Luxottica се сля с френската компания за офталмологична оптика Essilor. Общо двете компании управляват 25% от международните продажби на очила. Essilor се занимава със основаването на Varilux, първата в света прогресивна леща.
 Снимка 436467
Източник:

Общият пазарен капитал е към 57 милиарда евро. Essilor е учредена през 1849 година в Шарентон, Франция, като има редица марки в промишленост на оптиката.

Цените на добре познатите ни марки очила Ray-Ban и Oakley са относително доста високи с тези на други съперници. Компанията продава някои от огромните марки слънчеви очила в партньорство с интернационалните магазини за търговия на дребно, групи за обезпечаване на очи, което разрешава на компанията да поддържа високи цени.Гигантът беше упрекнат за монополната си власт в промишлеността, откакто придобие всички компании и магазини за отвесна интеграция. Днес тя се радва на 10% от международния пазар на рамки и 20% от пазара в Съединени американски щати.

Приходи, облаги, акции

През финансовата 2022 година компанията регистрира годишен доход от 24,5 милиарда евро, което е растеж от към 13,87% на годишна база - от 21,51 милиарда евро през миналата.

Изплащането на дял е 3,23 евро на акция, което е нарастване с 29% на годишна база. Компанията демонстрира позитивен растеж във връзка с доходи и марж. През последните няколко финансови години рентабилността и приходите на конгломерата нарастват с доста съществени темпове.
 Снимка 545927
Източник:

Въпреки това е изправена пред доста провокации. През 2021 година да вземем за пример се сблъска с пробив в данните, при който изтече информация за повече от 70 милиона клиенти. Данните съдържат адрес на клиента, поща, персонална информация и друга информация.

Поглед в бъдещето

Luxottica възнамерява да започва цифров шоурум за виртуално преживяване, който ще разреши на потребителите да се допрян до " бъдещето на очилата ". Така те ще могат да се срещнат с продуктите на компанията където и да се намират.

Към днешна дата компанията е превзела голям пазар в производството на очила освен в Италия, само че и в света.

Luxottica е познато име в целия свят и марките, които има, се търсят от клиентите даже на високи цени, поради първокласния и съвременен дизайн, който компанията предлага.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР