Не виждам смисъл от внасяне на вот на недоверие в

...
Не виждам смисъл от внасяне на вот на недоверие в
Коментари Харесай

Борислав Ангелов: Не виждам смисъл да чакаме нещо голямо да се случи от един вот на недоверие

Не виждам смисъл от внасяне на избор на съмнение при започване на идната година.  Ако си решил да внасяш избор на съмнение и го заявяваш сега, е редно сега да се внесе, а не след към 2 месеца.

Това сподели за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ политологът Борислав Ангелов, съгласно който внасянето на избор на съмнение при започване на европредседателството би се отразило отрицателно на страната и „ по-скоро е едно заяждане на дребно с ръководещите “ и подобен избор не би минал.

По принцип, вотът на съмнение е един инструмент, който опозицията го употребява в краен случай, когато вижда, че не може да бъде чута, че нейните оферти не се одобряват или че няма някаква чуваемост. Такава обстановка сега нямаме в такава степен. Бих могъл да кажа, че дори имаме обстановка, при която по-скоро Българска социалистическа партия взе участие в работата на Парламента. Тя не излиза отвън Парламента. Не виждам в действителност смисъл сега да чакаме нещо доста огромно да се случи с един избор на съмнение. По-скоро той, към днешна дата, е по този начин - за самият избор, да го има, да се внесе.

Много пъти съм защитавал тезата, че ръководещите нормално могат да го употребяват вота доста по-добре, в сравнение с опозицията и те виждат повече дивиденти, тъй като, в тази ситуация, се вижда, че на процедура опозицията ни няма опция, може да предложи опция, а по-скоро върви след събитията, а ръководещите показват успокоение, непоклатимост, убеденост, че познават нещата, че ръководят страната.
Според Ангелов, тематиката „ Корупция “ не е добра за избор на съмнение и би трябвало да се избере съответна политика.

Така да се каже решение на самите опозиционни обединения. В случая обаче не трябва да забравяме друго нещо - че близостта, която се получава сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, ще изиграе неприятна смешка още веднъж на Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия има един-единствен съдружник на политическата сцена и това е Движение за права и свободи.Ние виждаме, че по съществени неща, които свързани с бюджета, те се разминават. Съвсем неотдавна чухме, че техни представители споделиха, че не одобряват различния бюджет на Българска социалистическа партия. Това е разминаване по политики. Най-малкото ще кажа, че Движение за права и свободи са последовател на плоския налог, до момента в който Българска социалистическа партия явно към този момент е взела курс за смяна.Ангелов не се ангажира с прогноза дали ВОЛЯ ще поддържа вота на съмнение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР