Не виждам сериозна промяна в данните за износ на оръжие

...
Не виждам сериозна промяна в данните за износ на оръжие
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Само Владимир Путин може да прекрати войната

Не виждам сериозна смяна в данните за експорт на оръжие за Украйна. Нямам данни за подобен косвен експорт. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

Военната помощ за Украйна няма да удължи войната или да я приключи, това може да направи единствено Владимир Путин, безапелационен бе Заков.

Според него типът оръжия, които могат да бъдат предоставени, зависят от решенията на държавното управление. „ Украинците имат ясни претенции. България има с какво да помогне, даже да няма пряк трансфер на муниции, да вземем за пример ремонт на бронирана техника. Това изиска Зеленски. „ Терем " може да ремонтира военна техника ", съобщи министърът.

По думите му още в първите седмици на спора е трябвало да бъде извършен спор за позицията във връзка с войната. „ Много страни го организираха и по този начин си икономисаха вакуум с дезинформация. Въпросът за даване на военна помощ не трябва да е толкоз необятно обсъждан, а спор трябваше да има още преди време в Народно събрание. Там полемиката би трябвало да бъде извършена, това е мястото ", счита военният министър.

„ Украйна е жертва и има потребност от помощ, с цел да се отбрани. Можем да влезем в сюжет на партизанска война, продължителна. При разгръщане на войната до Приднестровието пред България ще има опасности за националната сигурност. Директна военна опасност все още няма. И преди Русия е осъществявала напън посредством газа, в този момент още веднъж го вършат ", разяснява военният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР