Не виждам проблем с избора на управител на БНБ, кандидатурата

...
Не виждам проблем с избора на управител на БНБ, кандидатурата
Коментари Харесай

Балабанов от ИТН: Очакваме подкрепа от цялата зала за Каримански


Не виждам проблем с избора на шеф на Българска народна банка, кандидатурата не е залегнала в съдружното съглашение. Г-н Каримански е квалифициран от дълго време за този пост, той се показа пред всички политически обединения, одобри тежки два бюджета. Съвкупността на облика му демонстрира, че може да бъде определен за гуверньор на Българска народна банка.

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от "Има подобен народ " Станислав Балабанов.

Той разгласи, че от "Има подобен народ " чакат поддръжка от цялата зала и разясни, че никой не може да забрани да се гласоподава по съвест.

"Няма потребност да се срещаме с който и да било. Тези срещи би трябвало да ги направи господин Гюров, би трябвало да ни убеди в професионалните си качества. Запознати сме единствено с биографията на Андрей Гюров ", добави Станислав Балабанов и попита за какво господин Гюров е бил препоръчан в последния миг.

Станислав Балабанов беше безапелационен, че от "Има подобен народ " имат вяра на всички съдружни сътрудници.

"Трябва да има А тим, който да трансформира, обединено мисля, че се оправяме добре. Идеята на Василев и Петков е, че когато има вакантни постове се слагат на масата най-хубавите кандидатури и се избира. Тези 100 дни бяха едни от най-тежките, проблемите са големи - войната, коронавирус рецесията, инфлацията, корупцията ", добави Станислав Балабанов.

По думите му решенията са сред водачите на 4-те партии в обединението.

"Ситуацията в предходните парламенти беше друга, по тази причина има четворна коалиция, която прави всичко допустимо да стабилизира страната. Предстои тежка правосъдна промяна и би трябвало да има групови решения ", сподели още Станислав Балабанов.

Той разяснява и ареста на Бойко Борисов. Според Станислав Балабанов Министерство на вътрешните работи е постъпило разумно на база на обстоятелствата от последните години.

"Става въпрос за доста други закононарушения и те ще светнат. Европейската прокуратура преглежда сигнали свързани с евросредства ", разгласи Станислав Балабанов и означи, че е належащо да се смени съставът на Висш съдебен съвет и да се прекратят пълномощията на основния прокурор Иван Гешев.

Станислав Балабанов разяснява, че президентът Румен Радев има право да се изрича свободно и да е коректив на всяка една власт. Балабанов акцентира, че когато президентът реши да подлага на критика настоящето държавно управление го прави.

"Логично беше поискана оставката на Стефан Янев. Дали протичащото се в Украйна към момента е военна интервенция или следим една брутална война. Не мисля, че ще се стигне до даване на въоръжение на Украйна ", сподели още Станислав Балабанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР