Не ви вярваме, скочиха синдикатите на работодателите. КТ Подкрепа събра

...
Не ви вярваме, скочиха синдикатите на работодателите. КТ Подкрепа събра
Коментари Харесай

Клас „прослужено време“ пак скара синдикати и работодатели

Не ви имаме вяра, скочиха синдикатите на работодателите. КТ " Подкрепа " събра бизнеса, с цел да се спогодят за клас прослужено време. Според Димитър Манолов доста безсмислени диспути са се провели до този миг, само че и в този момент той не е уверен, че ще се реализира единодушие.

Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " показа интернационалния опит в използването на клас прослужено време. По думите й у нас няма добавка от 12% върху заплатата, както настояват работодателите. От обществените доклади на компании излиза наяве, че добавката е под 2%. В допълнението към заплатата се оказва, че влизат, с изключение на класът, и други добавки за ексклузивен труд, за нощен труд и други

Според Григорова оценката, както упорства бизнесът, да е учредена на успеваемостта е субективна. Синдикалистката съобщи, че бонус за успеваемост надали ще има, в случай че шефът е ядосан, да вземем за пример.

Едновременно с това добавка за трудов стаж се ползва в голям брой страни, регистрира Григорова. Когато търсиш стока, която да дава отговор на условията ти и искаш усъвършенствани характерности, се постанова да платиш за нея, безапелационна беше Григорова, акцентирайки като усъвършенствана характерност обстоятелството, че като цяло работодателите търсят служащи с опит в сферата.

С изказванията на синдикалистите кръстоса шпага Теодор Дечев от АИКБ. Той уточни, че клас прослужено време има във Венецуела, Боливия и Камбоджа, а в Съединени американски щати има в армията и в държавните пощи. В Шотландия също има
бонуси за персоналните лекари, само че има неодобрение против това.

" Не желаеме анулация на клас прослужено време с проклинание ", отсече Дечев, като изясни, че налаганият на ангро по този метод клас има място в държавните институции, където точно подобен няма.

Дечев недоумява за какво тематиката провокира толкоз доста палене и у едните, и у другите.

Никой не желае унищожаване на класовете изобщо, посочи Дечев и уточни, че класът, както упорства АИКБ, би трябвало да се дефинира през груповите трудови контракти.

Представителят на КНСБ Асия Гронева също се ядоса. По думите й нейният профсъюз не се интересувал къде какво има по света, а какво се случва у нас. Бизнесът, съгласно нея, в последните пет години не може да се похвали с подписан групов трудов контракт.

Предвидимост и сигурност, би трябвало да има за служащите, съгласно Гронева. По думите й емисари на бизнеса обикалят по предприятията да не разрешават сключване на КТД.

Без служащите няма по какъв начин да вървим напред, акцентира Гронева и настоя да седне на договаряния.

" Братя, нямаме ви доверие, а ви нямаме доверие, тъй като сме лъгани в годините ", обърна се синдикалистката към работодателите. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР