"Не успяхме да реагираме, когато в третия гейм ни натиснаха

...
"Не успяхме да реагираме, когато в третия гейм ни натиснаха
Коментари Харесай

Петков след Белгия: Пречупиха ни със сервис

"Не успяхме да реагираме, когато в третия гейм ни натиснаха съществено със сервиса. Тогава ни изневериха значими фигури, които до този миг играеха прелестно. Може би ги налегна и отмалялост и се получи въпросният спад. Опитахме се да променим обстановката със смени, само че не се получи ", съобщи селекционерът на България Иван Петков след трагичното проваляне на женския ни народен тим с 2:3 от Белгия, откакто водеше 2:0.

"Няма по какъв начин да не сме разочаровани, само че въпреки всичко показахме много мощна игра през първите два гейма, да не кажа и в третия, само че там ни направиха 6 аса, които не успяхме да компенсираме. Знаехме мощните страни на Белгия на сервис. През първите два гейма и половина се справихме чудесно. Но дали от отмалялост, дали ни скова и напрежение, и се стигна до срив в нашето посрещане. От там се скапе връзката с разпределителя. Започнаха да идват доста тежки топки към него, а разследване на това да няма успеваемост на офанзивата ни. Много мъчно работим на отрицателно посрещнати топки ", добави Петков.

"В началото играехме много по-разумно в офанзива, само че откакто натежа умората, към този момент започнахме да вземаме и неверни решения. Явно ще ни би трябвало време, с цел да стартираме да излизаме от такива обстановки. Ясно е, че сме напълно първоначално, би трябвало ни време за сработка, само че и преди старта споделих на девойките, че първите два уикенда би трябвало да ги изиграем с морално волеви качества. Но и против Япония, и против Белгия имаше и моменти, в които спортният късмет също ни обърна тил. Имаше обстановки, които можеха да завършат и в една, и в друга изгода ", сподели още селекционерът, представен от формалния уебсайт на родната федерация по битка.

"Не ни доближи сработка и темперамент. Бяхме много разпиляни и на моменти липсваше поддръжка. Когато печелиш два гейма изрично, нямаш право на разпределяне в третия, без значение какво се случва. Ние се отпуснахме, взехме решение, че ще прежалим един гейм и ще вземем четвъртия, което е неуместно. Смятам че, не отиграхме рационално дадени обстановки, действахме много импулсивно, което докара до обрата ", разяснява националката Нася Димитрова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР