Не убива земетресението, а некачественото строителство. Доброволците се състезават с

...
Не убива земетресението, а некачественото строителство. Доброволците се състезават с
Коментари Харесай

Турски журналист: Не убива земетресението, а некачественото строителство

" Не убива земетресението, а некачественото строителство. Доброволците се състезават с времето. От първите 72 часа доста понижава шансът за разкриване на оживели живи хора. Вече се обръща наклонността да се изваждат по-скоро такива, които са изгубили живота си. Не би трябвало да се строи тъкмо върху сеизмична зона. Ако се строи в сходни региони, точни условия би трябвало да се съблюдават, а те надали са били спазвани на този стадий, като гледаме по какъв начин 50-годишни здания са компрометирани, само че устоят, а 3-годишни рухват като вафли ", съобщи журналистът Мехмед Юмер в студиото на телевизия On Air.

Той означи, че усложненията произтичат от няколко фактора – невключването на армията в избавителните интервенции, неразрешените Неправителствени организации на доброволци, неналичието на свободни площи, където хората да се събират, проблемите със строителството.

" Тези региони са били от дълго време проучени и планувани, че в последна сметка се чакат такива трусове ", сподели още журналистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР