Не трябва да бъркате затваряне с извеждане от експлоатация. В

...
Не трябва да бъркате затваряне с извеждане от експлоатация. В
Коментари Харесай

Рибарски, ПП: ТЕЦ-овете ще бъдат изведени от експлоатация чак през 2038 г.

„ Не би трябвало да бъркате затваряне с извеждане от употреба. В момента няма утвърдени териториални проекти и комплексът не работи на цялостния си потенциал и това е задоволително, с цел да покаже резултатът от декарбонизационните политики “, означи той. 

 

„ Фактът, че всички страни в Европейски Съюз към този момент са подали своите териториални проекти и се възползват от тези пари, удостоверява, че ние още веднъж се бавим в нещо, което би трябвало да подкрепи тези райони “, сподели още Рибарски.

 

„ И в Полша, и в Гърция, и в Чехия има сходни проблеми, само че те се възползват от тези средства, с цел да развият тези райони в друга посока. Никъде в териториалните проекти не са заложени съответни дати, даже в тези решения, които одобряваме, постоянно се залага датата 2038 година “, добави той.

 

„ Ние виждаме, че политиката на Европейски Съюз по декарбонизация оказва директно въздействие върху тези централи, а точно цената на въглеродните излъчвания прави сега тяхната сила непродаваема. Това са резултатите, които виждаме от тази декарбонизационна цел, която следва цяла Европа. Това би трябвало да бъде отразено и да бъде понижен този резултат точно с тези пари по териториалните проекти “, разяснява депутатът. 

 

„ Министерство на енергетиката няколко пъти се срещаха с миньори, само че когато няма разговор се стига точно до това “, сподели Рибарски 

 

Той уточни, че при тези разисквания постоянно се е апелирало за оферти от заетите в този бранш. „ Всеки един проект, който беше оповестен през годините, тъй като такива проекти са направени и по времето на ГЕРБ - получаваха рецензия “, добави депутатът. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР