Не точно доброволно може да се окаже завръщането в България

...
Не точно доброволно може да се окаже завръщането в България
Коментари Харесай

Георги Попов пристига под конвой в България, обяви прокуратурата

Не тъкмо непринудено може да се окаже завръщането в България на доближения до Васил Божков предприемач Георги Попов.

Според представителя на основния прокурор Сийка Милева още на 5 май от Интерпол в Абу Даби е изпратено писмо, че Обединените арабски емирства позволяват екстрадицията на Попов. Тази заран той е предаден на чиновници на Главна дирекция " Охрана ", на които е предоставено да пътуват с него до страната ни от Дубай.

 Издирваният Георги Попов - дясна ръка на Васил Божков, се завръща в България Виж още

В постъпилото писмо в отдел " Международен " при Върховната касационна прокуратура писмо от Интерпол Абу Даби се прецизира, че допускането за екстрадиция е по молба на основния прокурор на България и е на правилото на взаимната взаимност, прецизира Милева пред " ".

" В писмото от Дирекция " Международно оперативно съдействие " беше посочено, че лицето е арестувано и българските управляващи би трябвало в 15-дневен период да извършат фактическото му приемане по направен за това проект от Главна дирекция " Охрана " при Министерството на правораздаването. Този проект беше признат от управляващите на Обединените арабски емирства ", сподели Милева. По думите на говорителката му е публикуван и краткотраен паспорт, с който да се върне в страната.

По информация на Попов е дал единодушие непринудено да бъде предаден на българските управляващи. Пред националната телевизия представителят на прокуратурата споделя, че в държавното обвиняване нямат информация дали Попов е давал единодушие за екстрадицията му у нас.

Вчера предприемачът Васил Божков написа във Фейсбук, че съдружникът му се завръща в България " по лична воля ".

Георги Попов е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, която е ръководена от Божков и е с присъединяване на длъжностни лица. Във връзка с това Попов бе разгласен за интернационално търсене. От края на януари предходната година той се намира в ОАЕ.

След като дойде в страната ни, той ще бъде отведен в Националната следствена работа, където в наличието на юрист ще му бъдат повдигнати обвинявания и ще бъде арестуван за 72 часа. След това ще бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд за непрекъснат арест.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР