Не - така президентът на САЩ Джо Байдън отговори на

...
Не - така президентът на САЩ Джо Байдън отговори на
Коментари Харесай

Байдън отрече да е искал свалянето на Путин

" Не " - по този начин президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отговори на репортерски въпрос дали приканва за промяна на режима в Русия . Той беше спрян от публицисти на излизане от църквата " Света Троица " в предградието Джорджтаун на Ню Йорк.

В събота в тирада в полската столица Варшава той съобщи, че Путин " не може да остане на власт ", прецизира Би Би Си.

Оттогава администрацията на Байдън омаловажава думите на президента, като твърди, че Байдън е имал поради, че Путин не би трябвало да упражнява власт над съседите си.
 Байдън: Путин би трябвало да бъде отхвърлен от власт
Байдън: Путин би трябвало да бъде отхвърлен от власт

В остра тирада от Полша и след среща с украински министри

Въпреки нахлуването в Украйна нито НАТО, нито американският президент имат за цел да сменят властта в Русия, съобщи пред публичната телевизия ARD немският канцлер Олаф Шолц.

Той посочи, че към този момент е приказвал по въпроса с Джо Байдън.

" Това, което сме длъжни да подсигуряваме, е да няма нарушение на целостта и суверенитета на страните ", добави канцлерът.

Той сподели, че съгласно него оръжията, които към този момент са доставени от Запада, са довели до " обилни триумфи ".
 Стратегическите неточности на Путин
Стратегическите неточности на Путин

Украйна трябваше да бъде блюдото, поставено в чинията на съветския свят. А вместо това Киев ще се трансформира в язвата, от която занапред ще страда храносмилателният тракт на съветската мечка

Кремъл също реагира, като съобщи, че " това не е от компетенцията на Байдън да взема решение - президентът на Русия се избира от руснаците ".

Коментарите провокираха известна угриженост измежду съдружниците на Съединени американски щати, като френският президент Еманюел Макрон предизвести, че словесната ескалация може да попречи на напъните за реализиране на помирение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР