Не сте отчели 4 млрд. лева, за да излъжете за

...
Не сте отчели 4 млрд. лева, за да излъжете за
Коментари Харесай

Румен Гечев към ГЕРБ: Не сте отчели 4 млрд. лева, за да излъжете за БВП и растежа

" Не сте отчели 4 милиарда лв., с цел да излъжете за Брутният вътрешен продукт и растежа. Националният статистически институт призна пред цяла България, че 3 милиарда и 900 милиона лв. импорт не са регистрирани във времето от 1 януари 2019 година до 31 декември 2019 година. След нашата декларация, внезапно в Национален статистически институт се откри този „ пропуснат “ импорт. Национален статистически институт се извиниха с това, че документите от митницата закъснявали с 28 дни, от време на време до 2 месеца “.

Подобни обвинявания върху ръководещата партия ГЕРБ хвърли депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев в декларация от името на партията си в Народното събрание, написа обстоятелства.бг.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня и те желаеха опрощение от социалистите за " жонглирането със статистиката ":

" Българска социалистическа партия да се извини от трибуната на Народно събрание поради изказванията за погрешни данни на Национален статистически институт за растежа на стопанската система ", изиска в декларация от името на ГЕРБ Александър Иванов.

" Без да сте в ръководството, сте опасност за българската стопанска система. Пенсиите, растежът им и приходите на българските жители са обезпечени от нас, а ниският им старт беше 

обезпечен от вас ", разяснява той.

" През 2019 година Брутният вътрешен продукт възлиза на 118 669 000 000 лева по настоящи цени или на над 60 милиарда евро като на човек от популацията се пада 8678 евро ", цитира статистическа информация Иванов. За предходната година Брутният вътрешен продукт, по предварителни данни, нараства в действително изражение с 3, 4 на 100 по отношение на 2018 година

Хвърлената от специалиста на Българска социалистическа партия Румен Гечев бомба за растеж на стопанската система ни под един % ни връщаше в безкрайната чакалня на непознати вложители, прочете още представителят на ГЕРБ.

По думите му, социалистът е залепил и черно клеймо на България, че лъже стратегическия си сътрудник в лицето на Европейски Съюз.

" Българска социалистическа партия разчита на късата памет по какъв начин страната банкрутира в края на 90-те години на предишния век, закриването на над 20 банки и над 200 предприятия, три $ пенсии - това е ваш грях ", упрекна на собствен ред съперниците си Иванов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР