Не смятам, че Русия е фактор, който може да раздели

...
Не смятам, че Русия е фактор, който може да раздели
Коментари Харесай

Русия не е фактор, който да развали правителството, заяви вицепремиерът Каракачанов

Не считам, че Русия е фактор, който може да раздели българското държавно управление, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка спора сред съдружните му сътрудници - Волен Сидеров от " Атака " и Валери Симеонов от Националния фронт за избавление на България поради острата реакция на Симеонов по отношение на дейностите на съветския патриарх Кирил на Трети март в София.

Според Каракачанов " времето лекува ", а и двамата не е трябвало да излизат с толкоз остри позиции. Той дефинира изявлението на патриарх Кирил пред президента Румен Радев като " малко или доста политическо " и акцентира, че никой посетител на България не би трябвало да слага своя хазаин в такава обстановка (руската патриаршия излъчи видео от срещата сред Кирил и президента Радев). Каракачанов изясни абсурда с изнервянето на Русия от това, че не съумява да отбрани своите ползи на Балканите, изключително след влизането на Черна гора в НАТО.

Военният министър повтори тезата си, че ремонтът на военните изтребители МиГ-29 в Русия е най-евтиният и преференциален за България вид. В отговор на критиците си по тематиката той акцентира, че при всички останали разновидности ремонтът отново ще става с присъединяване на съветската страна, само че посредством медиатори, т.е. по-скъпо. По думите му старите МиГ-ове могат да се употребяват най-малко до 2029 - 2030 година, а " никой не изхвърля каквото има ".

Вицепремиерът, който е и водач на Вътрешна македонска революционна организация, позволи, че при идното посещаване на президента на Турция Реджеп Ердоган в България страната би могла да сложи въпроса за парцелите на българските бежанци от Източна Тракия като го обвърза с думите на Ердоган за това, че Кърджали и други европейски градове са в " душевните граници " на Турция.

" На Ердоган като му е толкоз свидно на сърцето Кърджали и всички някогашни територии на Османската империя, за какво да не повдигнем въпроса за 150-те хиляди етнически българи, изгонени от Източна Тракия и са им отнети парцели. Този въпрос не е поставян съвсем в никакъв случай от България, само че в случай че бъдат сложени към нас неразумни претенции, този коз може да бъде изваден ", сподели Каракачанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР