Не смятам, че правилната линия на поведение е да има

...
Не смятам, че правилната линия на поведение е да има
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Не е правилно да има линия между лекари и медицински сестри

Не считам, че вярната линия на държание е да има разделяне в обществото както сред лекари и жители, по този начин и сред лекари и медицински сестри . Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Иво Петров, медицински шеф на частна болница и зам.-председател на Столичния общински съвет.
Според мен би трябвало да сме недоволни, би трябвало да имаме условия, счита проф. Петров.
Аз да вземем за пример съм неудовлетворен от основаването на разграничителната линия в гражданското общество както сред лекари и жители, по този начин и сред лекари и медицински сестри. Не считам, че това е вярната линия на държание.

Проф. Петров уточни, че в доста лечебни заведения младите лекари специализанти получават доста по-малко от медицинските сестри. Не е загадка, че най-малко 30% от младите лекари при довеждане докрай отпътуват за чужбина, добави той.

Той разяснява и разликата сред здравните действия в общинските и частните лечебни заведения . По неговите думи не би трябвало да има разлика сред частните и държавните лечебни заведения, тъй като това е залегнало още в Конституцията. " Когато една болница се ръководи добре и се ползват всички стандарти в лекуването и опазването на здравето, не би трябвало да има разлика ", зави проф. Петров.
-->
Според него доплащането в лечебните заведения е добре регламентирано, само че сега е много неорганизирано и това доплащане от джоба нарушава модела на взаимност в здравната система.

Кешовите заплащания от джоб би трябвало да бъдат минимизирани и да станат част от една добре работеща спомагателна застраховка или осигуровка. Това е концепцията на другите организации, които сега работят с министерство на опазването на здравето - да се докара до по-добър, по-предвидим модел.

Проф. Петров, чиято компетентност е кардиология , разяснява и отрицателния резултат от фините прахови частици във въздуха за здравето на жителите.

Има директна връзка сред замърсяването на въздуха и сърдечните и белодробните болести. Затова всички ние, освен институциите, само че и самите жители, би трябвало да създадем каквото можем, тъй че да се понижи замърсяването.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР