Не сме си правили илюзии, че ще имаме сами 121

...
Не сме си правили илюзии, че ще имаме сами 121
Коментари Харесай

Никола Минчев, ПП: Ако има по-подходяща кандидатура за премиер, бихме приели

" Не сме си правили илюзии, че ще имаме сами 121 депутата. Подготвени сме за обстановката, в която сме. Имаме идващите стъпки, които да предприемем и да стигнем до постоянно държавно управление. Това съобщи в " Денят стартира " Никола Минчев от " Продължаваме промяната ".

" Министър-председател Кирил Петков и финансов министър Асен Василев са оферти, само че не са алена линия, не са наложителни. Нека забележим предложенията на сътрудниците, вероятни са и други кандидатури, в случай че има по-подходяща кандидатура за министър председател, бихме приели ", акцентира Никола Минчев.



По думите му от партията още от началото са тръгнали с концепцията, че идващото ръководство ще е съдружно.

" Ще има разговор с обединенията, които сме показали, със съществени договаряния на база политики, след което ще преминем към въпроса за съответни персони. Ще можем да оформим едно уравновесено съглашение, което да е трайно и да издържи 4 години ", сподели още той.

Той бе безапелационен, че няма да има партийни пазарлъци, а ще има ясно написано съглашение, с параметри и задължения на обединенията.

" Не с Движение за права и свободи и ГЕРБ. Относно " Възраждане " не виждам по какъв начин ще намерим разговор с групировка, която желае да излезем от Европейския съюз, да речем, мощно песимистичен към сходни диалози. Започваме диалозите с " Демократична България ", " ИТН " и Българска социалистическа партия ", добави Никола Минчев.

Отбеляза, че правосъдната промяна е значим приоритет на " Продължаваме промяната ". " Възможно е да се изкара целият мандат. Изцяло сме фокусирани върху сформиране на държавно управление с нашия мандат. Започнали сме неофициални диалози ", сподели още Никола Минчев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР