Не сме се забавили с проверката за камиона бомба, взривил

...
Не сме се забавили с проверката за камиона бомба, взривил
Коментари Харесай

Антон Кутев: ДАНС реагираха бързо при проверката за камиона бомба, взривил Кримския мост

Не сме се забавили с инспекцията за камиона бомба, взривил Кримския мост. Тя се извърши допустимо най-бързо и към този момент имаме резултата. Факт е, че в тази ситуация ДАНС реагираха задоволително бързо. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA News представителят на държавното управление Антон Кутев.

" Реакцията на кабинета не се е забавила по никакъв метод. Все отново службите трябваше да извършат инспекция, с цел да може да кажем тъкмо какво се е случило. Иначе още в понеделник министър председателят Гълъб Донев разпореди инспекцията на ДАНС. Тя се извърши допустимо най-бързо и към този момент имаме резултата. В който сме безусловно сигурни, че камионът не е бил в България, а единствено сходен резервоар е минал през страната ни и е минал през митнически склад. Няма по какъв начин България да има каквото и да било общо. Тук най-важното е, че България не може да бъде упреква в тероризъм ", безапелационен е Кутев.

Той акцентира, че всички знаят, че страната ни не е терористична страна. „ Това не дава отговор нито на морала на българския народ, нито на морала на ръководство на страната. Много дефицити може да има българското ръководство, само че Слава Богу, тероризмът в никакъв случай не е бил измежду тях ”.

По думите на Кутев резервоар с сходни характерности като на взривения върху камиона на Кримския мост е минал през страната ни. „ Но друг съответен резервоар е бил върху камиона. Това, в което сме сигурни, и което се потвърди от инспекцията на ДАНС е, че ние имаме нещо общо ”, безапелационен е той.

„ Факт е, че в тази ситуация ДАНС реагираха задоволително бързо. В понеделник им беше предоставена инспекцията и 24-часа по-късно имаме резултати. Нямам учредения по този случай да се колебая в компетентността на българските служби ”, акцентира той.

Говорителят на кабинета разяснява и решението на президента да свика първото съвещание на Народно събрание на 19 октомври. „ Виждам основанията за това решение най-малкото в едно – да се даде повече време на партиите да основат действително първо ръководство. Отговорното държание за всички партии е да създадат всичко допустимо да намерят метод, с цел да сформират кабинет. Именно това цели президентът. Да даде задоволително време за договаряния, за уточняване и унищожаване на червени линии ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР