Не сме съгласни с упражняване на натиск върху екипите и

...
Не сме съгласни с упражняване на натиск върху екипите и
Коментари Харесай

Пироговци плашат със стачки и съдебни дела

„ Не сме съгласни с практикуване на напън върху екипите и администрацията на болничното заведение, което нарушава естествения темп на  работа и лимитира опцията да лекуваме “. Това се споделя в позиция, изпратена до медиите от „ Пирогов “ след взаимно съвещание Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на незабавната болница.

Припомняме, очакваше се през днешния ден на това съвещание да бъде взето решение напущат или остават шефовете на клиники и отделения в лечебното заведение, които неотдавна заплашиха, че в случай че натискът против „ Пирогов “ във връзка със случая „ Даная “ не спре, ще подадат оставки. Междувременно пък през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че стартират инспекция на случая.

Публикуваме цялото известие от болничното заведение без редакторска интервенция:

Днес 1 февруари 2024 година, четвъртък, се организира взаимно съвещание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н. И. Пирогов “.

Присъстващите разискаха натиска върху екипа на болница „ Пирогов “, сплотиха се и гласоподаваха:

1.     Не сме съгласни с практикуване на напън върху екипите и администрацията на болничното заведение, което нарушава естествения темп на  работа и лимитира опцията да лекуваме.

2.     Потвърждаваме готовността си за и/или протестни дейности, в случай че не се реализира нормализиране на обстановката

3.     Присъстващите одобряват да се възползват от безвъзмездните услуги на адвокатската фирма на юрист Марковски в отбрана на техните права и положително име.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР