Не сме пропуснали възможности да поискаме по-рано изпълнение на с

...
Не сме пропуснали възможности да поискаме по-рано изпълнение на с
Коментари Харесай

Захариева хем вижда добър действащ договор със Северна Македония, хем иска анекс за изпълнение

Не сме пропуснали благоприятни условия да желаяме по-рано осъществяване на с Република Северна Македония. Договорът дава положителни благоприятни условия за осъществяване на договореностите. Това съобщи външният ни министър Екатерина Захариева и то минути откакто дружно с сътрудника ѝ Красимир Каракачанов обясняваха на ново, правнообвързващо съглашение към контракта със Северна Македония.
Според Филип Попов от Българска социалистическа партия обаче, в действителност България не е работила добре на дипломатическото поле и не е артикулирала вярно за проблемите в връзките със Скопие. Допълнително европейските ни сътрудници имали неверно усещане, тъй като сме одобрили Албания за започване на договаряния за влизане в Европейски Съюз, а Албания и Северна Македония вървели в пакет.
 Заев: Продължаваме в духа на разговора, а не посредством спорове Заев: Продължаваме в духа на разговора, а не посредством спорове
Трябва да продължим в духа на разговора, а не посредством спорове, с цел да реализираме решение по въпроса с България, съобщи през днешния ден македонският прем...
Захариева не се съгласи, че не е била " безусловно ясна, почтена и транспарантна с вас ". Тя изрази мнение, че би трябвало да има протокол към Договора за другарство и добросъседство, който да бъде утвърден от парламентите на двете страни - България да признае актуалните действителности, Северна Македония да признае историческите! Всеки има право да се самоопределя, само че няма по какъв начин да стане за сметка на България, акцентира външният ни министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР