„Не сме получили адекватен отговор- как се е допуснало да

...
„Не сме получили адекватен отговор- как се е допуснало да
Коментари Харесай

Иван Иванов: Нямаме адекватен отговор - как са влезли над 40 лица без проверка на летището

„ Не сме получили съответен отговор- по какъв начин се е позволило да влязат над 40 лица, без инспекция на летище „ София “ и то в обстановка, когато страната ни води дейни договаряния и се пробва да убеди своите сътрудници за Шенген. Надявам се, чиновниците на „ Гранична полиция “ да не са решили, че авансово сме влезнали в Шенген “, разяснява националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов от парламентарната естрада.

Той акцентира, че справката, направена от Министерството на вътрешните работи към 15.04, демонстрира, че на входа са арестувани 117 лица, на излаз 90, в страната – 228. „ Това значи, че над 300 лица са влезнали в страната, 90 от тях се пробват да излязат.

Те от кое място са влезнали, кой ги е пуснал? “, попита националният представител. Според него би трябвало ли да се направи по-сериозна инспекция на цялостното действие на защитата на българските граници. „ Тези числа са от публична информация, а допускам, че има и куп други, които даже не са регистрирани. 38 са напуснали общежитията на Държавна организация „ Бежанци “. Къде са тези хора, какво вършат? “, продължи с въпросите Иванов.

Той попита и каква е гаранцията, че след седмица или месец, няма да влязат отново хора през летището или от другаде, без да бъдат тествани. „ Такива дребни камъчета прекатурват колата. Необходимо е да се вземат нужните ограничения, с цел да може тази неприятна статистика да не съществува “, уточни той. Според него, каквото и да вършим, нашите западни сътрудници ни нямат задоволително доверие и скоро няма да влезем в Шенген.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР