Не сме ли винаги очаровани от международни кулинарни предавания, гледайки

...
Не сме ли винаги очаровани от международни кулинарни предавания, гледайки
Коментари Харесай

Обичате ризото, но се страхувате от въглехидрати? Заменете ориза с овес!

Не сме ли постоянно очаровани от интернационалните кулинарни излъчвания, гледайки някои вкусни ястия? Ястие, което постоянно заинтригува хората, е вкусното ризото. Често приготвено с ориз с високо наличие на нишесте, само че късозърнест, като италиански ориз Arborio, Carnaroli или Vialone, ризотото нормално се назовава ядене на гибелта или финиш, защото оризът изоставя нишестето си, с цел да направи ястието кремообразно.

Въпреки това, хората постоянно се разграничават в това да се насладят на тази кремообразна купа с усет заради нейната нишестена и богата на въглехидрати природа. Докато по-здравословната опция на потреблението на ориз в ризото е да го извършите с овес!

Знаете ли, че популярният готвач Греъм Елиът употребява овесени ядки, с цел да подготви кремообразно пикантно ризото? Овесът е превъзходен източник на витамини, минерали и антиоксиданти с бета-глюкан, които понижават равнищата на холестерола и усъвършенстват инсулиновите реакции. Докато високият банкет на бял ориз усилва риска от сърдечни болести и диабет вид 2.

Овесът има всички хранителни субстанции, с цел да противодейства на тези проблеми и доста повече. Ако търсите изобилна опция на обичаното си ризото за положително въодушевление, има аргументи да замените ориза за ризото с овес.

Лесен за подготвяне

 Приготвяне на ризото Снимка: scratsmacker / pixabay.com

Докато ризотото е показано като отнемащо време и предизвикателно ядене в процеса на подготвяне, овесът, въпреки това, е противоположното. Овесът се подготвя в три лесни стъпки. Всичко, от което се нуждаете, е да добавите вода или бульон и да заври. Овесено ризото може да бъде ядене когато и да е и може да се съчетае с доста разнообразни съставки.

Поддържа ви във форма

Овесът е естествено без глутен и е подобаваща храна за намаляване, защото овесените ядки са богати на разтворими фибри. Изборът да изберете и приготвите овесено ризото ще ви достави задоволство от положителната храна и ще ви помогне да извлечете изгодите за здравето от едно. Включвайки всички упоменати позитиви, понижават редица болести, защищават от раздразнение на кожата и стабилизират равнищата на кръвната захар. Мощната композиция от обичаното ви ядене и мощния овес ще отбрани сърцето и тялото ви.

Добавя благоуханен поврат

Вкусът на овесените ядки в ризото ви дава здравословно чувство, той е кремообразен, дъвчащ и топъл. Когато овесът се задушава в бульона, фибрите на бета-глюкана всмукват водата и му придават същата текстура, която ни е нужна за ризото. Можете да комбинирате вашето овесено ризото с обичаните си зеленчуци или пушени меса и от горната страна с яйце или поръска сирене, с цел да се насладите на храната си на здрач и зазоряване.

Овесът ви дава свободата да включите всяка композиция от съставки, които предпочитате, а прибавянето на билки като розмарин, култивиран чай или мащерка придава дълбочина на усета, който сплотява цялото ядене. Заменете ориза си с овес, с цел да извършите подхранваща храна, която може да се яде на всяка възраст и или когато и да е. Добавянето на овес към вашето ризото би трябвало да бъде в листата ви с предписания, които да опитате, и сигурно ще ви обезпечи удобната храна, която търсите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР