Не си представям Националния съвет на БСП като Камара на

...
Не си представям Националния съвет на БСП като Камара на
Коментари Харесай

Александър Симов: НС на БСП не е Камара на лордовете с абонамент за място до живот

" Не си представям Националния съвет на Българска социалистическа партия като Камара на лордовете, в която някой има абонамент за място до живот. Той е динамична конструкция, която се трансформира по отношение на условията на времето. Сега са решили, че Станишев няма място там. Това не значи, че някой е изключил Сергей Станишев или му е забранил да води политически живот ", това съобщи тази заран депутатът от левицата Александър Симов пред Нова телевизия.
Още по тематиката
Така той разяснява една от главните рецензии на шестимата отделили се от група на Българска социалистическа партия депутати, измежду които известните опозиционери Красимир Янков и Валери Жаблянов, който единствен от тях остана член на партията. Те се възмутиха, че знакови лица на партията отпаднаха от Националния съвет при гласуването на 50-ия юблеен конгрес през уикенда - измежду тях Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов и самите те.

" Не е нужно аз да давам оценката на Валери Жаблянов и Красимир Янков. Дадоха им я членовете на Българска социалистическа партия. За Жаблянов гласоподаваха 760 гласа, Янков взе 1 117 гласа в народен мащаб. Смятам, че хората, дали своят вот за тях, също не утвърждават тяхното държание сега ", добави Симов.

По думите му напускането на депутатите не е артикул на политически различия, а на засегнато его.

" Защо не напуснаха Българска социалистическа партия преди конгреса или два месеца по-рано? ", попита социалистът.

Според него водачът на левицата Корнелия Нинова и нейният екип обезверено се пробват да върнат партията към нейните леви корени.

" Същевременно обаче част от хората започнаха да пищят, че Българска социалистическа партия одеснявала . В кое тъкмо? Когато не желаеме лечебните заведения да са търговски сдружения ли? Имаме редица леви хрумвания, които предлагаме ", посочи Александър Симов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР