Не си обучен за това“, казва Бейтман пред Sky News.

...
Не си обучен за това“, казва Бейтман пред Sky News.
Коментари Харесай

Big Brother се завърна – но може ли да бъде етичен и забавен?

„ Не си подготвен за това “, споделя Бейтман пред Sky News. „ Не си подготвен в живота, в учебно заведение или в университета да бъдеш естествен човек един ден и прочут, прочут – абсурден – на идващия. “

Изображение: Крейг Филипс, на фотографията с истинския водещ Давина Маккол, завоюва първата поредност след конфликта си с Бейтман

Този уикенд Big Brotheris се съживява от ITV и състезателите в този момент ще бъдат добре осведомени с милионите очи, които са ориентирани към тях. Но тогава встъпителните съквартиранти не съумяха да повярват, че някой в действителност обръща внимание.

Това беше началото на телевизионното риалити джаггернаута на нулевите, проправяйки пътя за всичко от Love Island и Britain's Got Talent до Shattered (в което състезателите бяха лишени от сън) и спорното Има нещо за Мириам, шоуто за запознанства, което грубо експлоатира обстоятелството, че звездата е транс като „ поврат “ за неволните мъже, които се борят за нейното внимание.

Дали риалити малкия екран щеше да се окаже по-различна, може би по-мила, в случай че в никакъв случай не бяхме очевидци на абсурда от тази първа серия? Драмата „ Гадният Ник “ беше победител в рейтингите, запалвайки пламъка на нашата фикс идея по напрежението и несъгласията в действителния живот. От този миг нататък продуцентите на шоута в целия свят бяха натоварени да го поддържат разпален.

Бейтман, който в този момент живее в Австралия, споделя, че задължението за грижа тогава е било „ отмятане на кутията “, без поддръжка след края на времето ви в сериала. Реакцията на неговото " закононарушение " беше шокираща, само че той съумя да се оправи. „ Разбира се, това те разстройва, само че би трябвало да си много дебелокож, тъй като не всички ще те харесат “, споделя той самоуверено. „ Неразделна част е, в случай че сте в очите на обществеността, че би трябвало да приемете, че не можете да бъдете обичани от всички. “

Изображение: Островът на любовта усили обществените пакети за състезателите през последните години. Снимка: ITV/Lifted Entertainment

Други телевизионни риалити звезди не са се справили толкоз добре и излъчвания като да вземем за пример са били подложени на критика след самоубийствата на някогашни състезатели и водещи, с пакети за обществени помощи за по-късни сериали, подсилени.

Сега има все по-голям акцент върху задължението за грижа и продуцентите на Big Brother Banijay оповестиха продължителна стратегия за поддръжка за новите съквартиранти, до момента в който се приготвят за моментална популярност. Но за тези, които са приковани към драмата, също по този начин е несъмнено, че борбите, кавгите и пиянските лудории постоянно са правили най-хубавата телевизия.

над задължението за грижа към състезателите - само че в това време тези епизоди също са спечелили в рейтингите и най-обсъжданите в обществените медии.

Така че риалити малкия екран през 2023 година може да бъде етична и занимателна?

„ С генерирането на мощни страсти би трябвало да се работи деликатно “

Изображение: Big Brother се завръща! Ето по какъв начин наподобява през 2023 година Снимки: Първоначална телевизия/ITV

„ Няма подозрение, че това, което хората обичат да виждат в предаваните продукции, е драма, а драмата постоянно включва нараснали страсти – както позитивни, по този начин и негативни “, споделя професор Джон Оутс, ръководител на консултативната група по медийна нравственос на Британското психическо сдружение, който е оказал помощ за създаването на насоки за обвързване за грижа за телевизионните оператори.

„ Наистина това е по какъв начин се ръководи това и по какъв начин това се провокира, в случай че желаете, от участниците. Това е етичен и честен въпрос и мисля, че сме минали дълъг път в осъзнаването, че измамата, укриването на информация от хората и правенето на това, което промишлеността назовава „ откриване “, може да е неетично. И генерирането на мощни страсти би трябвало да се борави доста, доста деликатно, тъй че към момента да зачита достолепието и автономията и в действителност неприкосновеността на персоналния живот на участниците. "

Все по-често се признава, че присъединяване в продукция като Love Island или Big Brother може да има дълготрайни резултати, споделя професор Оутс, и може да се твърди, че този вид излъчвания предизвикват „ воайорските импулси “ на феновете.

„ Мисля, че множеството хора са много заинтригувани да видят непознати хора. животи, частично тъй като не постоянно знаем или мислим, че управляваме личния си живот извънредно добре... и в шоута като Big Brother вие гледате много надълбоко в живота на други хора. Това може да се преглежда като воайорство.

„ Но може също по този начин да се каже, че това може да бъде потребно за хората, да видят по какъв начин хората ръководят живота си, по какъв начин ръководят напрежението и по този начин нататък и по този начин нататък. са позитивни и негативни страни и се ръководят добре, риалити малкия екран може да бъде от изгода за публиката. “

„ Развлеченията не би трябвало да са за сметка на благосъстоянието “

Кати Манли, ръководещ шеф на продуцентите Initial, част от Banijay UK, споделя, че Big Brother ще се завърне с „ достоверност и грубост “, които се разграничават от лъскавината на Love Island.

И когато става въпрос за салдото сред нравственос и развлечение, тя споделя, че можете да имате и двете.

„ Очевидно желаеме да има занимателно наличие в къщата, само че това не е належащо да е за сметка на нечие богатство “, споделя тя. „ Това е най-важното нещо, нашите съквартиранти и целият ни екип и екипажът – благополучието на всички е значимо.

„ Но това не се отнася единствено за производството на занимателно наличие. Имаме толкоз доста опитни хора, които гледат и подсигуряват, че съквартирантите са налице, до момента в който към момента получаваме положителни, вълнуващи излъчвания. “

Ще проработи ли съживлението?

< p> За Бейтман, на съвсем 10 000 благи от другия завършек на света, има възприятие на любознание по отношение на завръщането на шоуто, което ще бъде водещо от Ей Джей Одуду и Уил Бест. Успехът му ще се дължи на кастинга, споделя той.

„ Може да работи, в случай че актьорският състав работи, само че в случай че го объркат, тогава той просто ще падне по лице... Big Brother е синоним на това, което се е случило в предишното, те не могат не се измъкни от него. И мисля, че ще изпаднат в суматоха, в случай че имат ниска гледаемост или няма химия сред хората. “

Продуцентите би трябвало да се върнат към основите, споделя той, и „ да не основават обстановки или да създават хора да вършат неща не желаят да вършат ". И последният му съвет? Може би е трябвало да потърсят помощ от тези, които го знаят най-добре.

" Мисля, че най-хубавият метод да се вършат излъчвания като това е накарайте някогашните съквартиранти да го хвърлят, тъй като явно сме били там, правили сме това - и знаем триковете. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР