Не се случва често футболист, при това на Световно, избран

...
Не се случва често футболист, при това на Световно, избран
Коментари Харесай

Белгийската звезда Де Бройне: Не заслужавам наградата Играч на мача

Не се случва постоянно футболист, освен това на Световно, определен за Играч на мача, да каже, че не е заслужавал премията. Че е определен единствено поради името си. Снощи го направи Кевин де Бройне, който заслужи признанието, статуетката, а и парична награда след дуела Белгия - Канада (1:0).

Един от най-силните европейски тимове завоюва, само че не убеди, че е привилегирован. Миши Батшуай осъществя в края на първото полувреме, само че при започване на срещата " кленовите листа " пропуснаха дузпа (Тибо Куртоа отрази удара на Алфонсо Дейвис) и като цяло изнесоха доста мощен мач.

Признанието на Де Бройне, звезда на " Манчестър Сити ", не е изненада, той е прочут със скромността си, а е измежду най-хубавите в света към този момент от години.  

" Не мисля, че изиграх мощен мач, не знам за какво взех премията за най-хубав - може би поради името ми. Просто не играхме добре като тим, изключително през първото полувреме. Започнахме доста зле, не успяхме да пробием пресата на противника. Не играхме добре, в това число и аз, само че намерихме метод да победим ", сподели Де Бройне на конференцията след мача.

Плеймейкърът реализира единствено 23 от 33-те си подавания (70 процента), макар че въпреки всичко сътвори четири положения, три повече от който и да е от неговите съотборници.

" Трябва да играем с по-къси пасове и да преминем пресата на противника, само че не мисля, че бяхме задоволително смели, с цел да намерим този жанр. На полувремето коригирахме някои неща и заиграхме по-добре ", добави Де Бройне.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР