Не се предвижда компенсация за бизнеса при нарастване цената на

...
Не се предвижда компенсация за бизнеса при нарастване цената на
Коментари Харесай

Енергийният министър допуска драстичен скок на газа. А компенсации?

Не се планува отплата за бизнеса при повишаване цената на природния газ. Консумацията на България на природен газ не е толкоз висока и производството на електрическа енергия не е толкоз подвластна от природния газ.

Това съобщи енергийният министър Александър Николов пред БТВ за фрапантното нарастване на цената на газа.

Вероятно е да има фрапантно нарастване на цената на газа, само че напъните, които поставиха Булгаргаз и Булгартрансгаз за мен беше малко необичайно, че никой не го означи. На 3 март хора от градивната съпротива си разрешиха да популяризират искрено погрешни изказвания. Имаше даже състав за набеждаване на закононарушение, изясни Николов. 

 Инициирани са диалози за по-големи количества газ от Азербайджан, Гърция и Турция. Доставката на полутечен газ изисква разбор на всички прилежащи страни към нас, означи той. 

По думите му образуването на цената на газа и предлагането на Булгаргаз се случва в съответен миг, в който има съществени предложение на пазарите. Всички компоненти са се повишили доста над 40% и след последната седмица цените се успокоили доста, разясни Николов.

Според него опозицията трябвало да се извини на управленията на Булгаргаз и Булгартрансгаз. Не е ли малко време да се загърбят партийното говорене, а не е ли по-важно в идващите месеци, когато ни чака сложен интервал, да се опитаме да бъдем българи и по-късно да си популяризират откровените политически нелепости, ядоса се Александър Николов. 

Той не е афектиран на опозицията, а е афектиран за това, което се е случило през последните десетилетия.

Всички съпоставения следва да се вършат на база на това, което се случва на пазара, подсети енергийният министър. Александър Николов.

Той добави, че „ Булгаргаз “ и „ Булгартрансгаз “ вършат всичко допустимо да задържат ценовия потрес в границите на естественото. Цената на горивото няма да се отрази толкоз доста в разноските на семействата, по мнението на енергийния министър.

Според него, в случай че войната в Украйна бъде прекъсната, напълно разумно е, че цените ще се върнат на естествените равнища, увери Николов и добави, че при нужда ще бъдат подхванати обезщетителни механизми за битовите консуматори през идващия отоплителен сезон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР