Не се ли актуализира бюджета, пенсиите ще се вдигнат от

...
Не се ли актуализира бюджета, пенсиите ще се вдигнат от
Коментари Харесай

Не се ли актуализира бюджета, повишението на пенсиите ще бъде символично

Не се ли актуализира бюджета, пенсиите ще се вдигнат от 1 юли, само че напълно алегорично.

Реално хората ще получат едва  6,1 %.

За това  предизвести ръководителят на парламентарната Комисия по труда и обществената политика Искрен Арабаджиев, народен представител от " Продължаваме промяната " (ПП), представен от БНР:

" За момента имаме поръчки от политическите групи, че ще успеем да приемем бюджета до края на месеца, тъй че антикризисните ограничения и обществените заплащания да могат да влязат в действие от 1 юли. Ако попаднем в хипотезата, че нямаме въобще признат бюджет, във връзка с ДОО имаме заложени 6,1 % нарастване на пенсиите с бюджета от февруари месец, който приехме, само че тук би трябвало да кажа, че това значи действителен спад на приходите на пенсионерите, защото и Covid добавките ще отпаднат “.

За да може пенсионерите да получат още с пенсиите си през юли плануваното с актуализацията покачване, измененията в бюджета би трябвало да бъдат гласувани до 27 юни.

В противоположен случай или ще има втора дата на заплащане през юли, или покачването ще бъде получено с заплащането на пенсиите за август, сподели още Арабаджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР