Не се е потвърдил първият случай в България на острия

...
Не се е потвърдил първият случай в България на острия
Коментари Харесай

Няма случай на дете с остър хепатит с неясен произход у нас

Не се е удостоверил първият случай в България на острия хепатит с неразбираем генезис при деца, докладван към този момент от редица европейски страни, разгласи на брифинг шефът на Националния център по заразни и паразитни болести/ НЦЗПБ/ проф. Ива Христова.

„ При сравнение на данните заключението е, че тестът не дава отговор на острия хепатит с неизяснена етиология, за която би трябвало да се оповестява. Действително казусът беше съмнителен”, акцентира специалистът.

Проф. Христова посочи, че детето, за което имаше подозрения, че е инфектирано в Бургас, е прекарало по-рано лека зараза и било лекувано с лекарства, които евентуално са оказали въздействие на черния му дроб. Към момента детето е в доста положително здравословно положение.

„ Не се касае за този случай на изострен хепатит, за който следим в Европа и света, само че Националният център продължава да бди за възможната му поява на българска територия “, увери проф. Христова.

В неделя здравният министър проф. Асена Сербезова заяви за първия случай при дете от Бургас на изострен хепатит с неразбираем генезис. Тогава от НЦЗПБ обясниха, че се чакат резултатите от пробите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР