Не се допуска изтичането на валидността на ваксината по време

...
Не се допуска изтичането на валидността на ваксината по време
Коментари Харесай

Израел вече допуска чужденци, но само с ваксина

Не се позволява приключването на валидността на имунизацията по време на престоя в страната
Израел анулира възбраната за влизане на непознати жители, въведена за ограничение на разпространяването на ковид.

По информация на посолството ни в Тел Авив пътешестване до Израел се позволява единствено за жители, които имат документ за сложени ваксини против COVID-19, приет от Международната здравна организация или европейски документ за преболедуване, направен по метода на NAAT, пишат от Министерство на външните работи.

Сертификатът за имунизация се признава при сложени две дози и/или бустерна доза, от слагането на които са минали 14, само че не повече от 180 дни. Не се позволява приключването на валидността на имунизацията по време на престоя в страната.

Гражданите, които не дават отговор на тези условия няма да бъдат допускани на територията на Израел, в случай че не разполагат с позволение от Специалния комитет към Министерството на здравеопазването.

При влизане в страната пасажерите би трябвало да дават документ за негативен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди пътуването или антигенен тест, направен в границите на 24 часа преди пътуването. Необходимо е пътуващите да попълнят декларация 48 часа преди качване на самолета.

Условията за влизане в Израел могат да бъдат открити на следните адреси:

https://corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/#conditions

https://safe.israel.travel/

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Израел на телефони:  +972 547640089, +972 545954379 или на е-mail: [email protected].  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР