Не само продължителността на съня е важна за здравето ни,

...
Не само продължителността на съня е важна за здравето ни,
Коментари Харесай

Най-полезната и най-вредната поза за сън

Не единствено продължителността на съня е значима за здравето ни, само че и методът, по който спим. Позата, в която прекарваме часове наред в леглото , може да окаже доста въздействие върху стойката и действието на организма ни. Ето по какъв начин.

По тил

Това е най-подходящата поза за сън от позиция на вярното разположение на гръбнака и целия организъм. Но пък точно когато спим по тил, хъркаме. Затова е значимо да изберем комфортна възглавница.

На една страна

Това е най-разпространената поза за сън. И също по този начин е потребна за организма ни. Важно конкретизиране е, че би трябвало да имаме задоволителна опора за главата , с цел да избегнем болките във врата. И не е добра концепция да спим, притискайки ръката си под тялото.

 Снимка 364033

Когато спим на лявата си страна, подкрепяме и функционалностите на храносмилателната система. Преработената храна по-бързо и елементарно минава към дебелото черво. Тази позиция е потребна и за сърцето, тъй като напрежението върху него е по-малко, когато спим наляво.

Ембрионална поза

Ако спим свити като пашкул, може да ни е комфортно, само че си вредим . Трябва да заобикаляме да заспиваме в тази позиция на тялото , тъй като по този начин то получава сигнал, че или ще летим, или се готвим за бойни дейности.

 Снимка 364039

Нервната система е сигнализирана, че очевидно не сме изцяло в сигурност. А това затруднява заспиването. Освен това, при ембрионалната поза притискаме дробовете си и не одобряваме задоволително О2.

 Твърде доста или прекомерно малко сън
Твърде доста или прекомерно малко сън

Как се отразява на организма

По стомах

Това е най-вредната поза за сън. При нея всички мускули са напрегнат , както и вратът и кръстът. Така просто няма по какъв начин да си отпочинем пълноценно. А и затрудняваме дишането си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР