Не само пътят може да е причинил трагедията на АМ

...
Не само пътят може да е причинил трагедията на АМ
Коментари Харесай

Експерт: Не само пътят може да е причинил трагедията на АМ Струма

Не единствено пътят може да е предизвикал нещастието на Автомагистрала " Струма ", макар че не е преасфалтиран от 15 години. Това разгласи Христо Радков от Българското обединяване на водачите за " Денят ON AIR " на Bulgaria ON AIR.

По думите му, както могат да се позволен механически аргументи, по този начин може да се стигне и до тайни теории за съзнателно нахлуване.

Според него, от изнесените досега данни е ясно, че пожарът се е разразил извънредно бързо и това не може да е било породено от нафта.
 РСМ: Тече процедура за лишаване лиценза на
РСМ: Тече процедура за лишаване лиценза на " Беса Транс "

След злополуката в България, при която починаха 45 души

" Има доста способи рейс да се възпламени, само че това е нов рейс, изработен с труднозапалими материали - нещо там е горяло доста мощно, добави Радков. Нафтата мъчно се пали. Когато имаш отмора, до 30-ата минута след нея нормално доста малко хора са заспали. Щом и в лек захлас не са могли да реагират съответно, да избягат обратно през счупеното стъкло, значи пожарът се е разразил извънредно бързо. "

За неизправностите по пътя, специалистът обърна внимание върху мантинелата.

" От фрагментите се вижда, че липсва парче от мантинелата. Мисля, че ще го намерят в рейса. Мантинелата е по остарели стандарти и не е занулена, а в случай че беше, то можеше най-малко да го отклони. Автобусът удря мантинелата от нейната периферия и след това продължава напряко, забивайки се сред другите две мантинели. Там към този момент се е запалил, а сред двете мантинели не може да се отворят вратите ", изясни той.
 Нямало сигнали за произшествия в сектора на тежката злополука на Автомагистрала
Нямало сигнали за произшествия в сектора на тежката злополука на Автомагистрала " Струма "

Не било нужно да се прави интернационален одит на пътя

Припомняме, че влажен път, заспиване на водача, повреда или други аргументи. Това са теориите досега, само че следва следствие. Загиналите са 45 души, сред тях 12 деца. Седем са оживелите, като те са признати в " Пирогов " с обгаряния, вдишали са и дим. Един потърпевш е признат в травматологията със счупвания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР