не само, че не стихва, ами се разраства. Днес обидените

...
не само, че не стихва, ами се разраства. Днес обидените
Коментари Харесай

Тираджиите записали тайно срещата с Петков. Пуснаха аудиото |

освен, че не стихва, ами се разраства. Днес " афектираните тираджии " разпостраниха аудиозапис от срещата с премиера.

На него се чува по какъв начин глас, наподобяващ този на Кирил Петков, споделя:

„ Ако желаете постоянно можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, в случай че ви е досадно, да излезете - вратата е там. ”

„ Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по съответна тематика. В момента разводнявате тематиката. Вие имате среща в 17:00 часа по-късно. И въпросите, които ние сме ви сложили, остават без отговор сега. Така че доста ви апелирам, дано да не разводняваме ”, се чува различен глас.

„ Повярвайте ми, в случай че не желаете да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз вземам решение тук по какъв начин ще приказвам и какво ще приказвам ”, споделя първият глас.

Още през вчерашния ден вицепремиерът Гроздан Караджов разгласи, че министър-председателя е бил неведнъж предизвикан от превозвачите.

По-късно от Министерският съвет излязоха с коментар за изтеклото аудио.

Оттам декларират, че Петков, министърът на превоза и известията Николай Събев и министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов са поканили на среща представителите на превозвачите, с цел да им показват идни ограничения на държавното управление и да бъдат чути техните оферти.

" Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е издирван спор. Кабинетът изрично не търси спор. Доказателството е точно инициирането на поредици от диалози с сектора. За страдание на срещата разговор не беше открит с част от представителите от бранша. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха подготвеност да дискутират по какъв начин най-добре да бъдат подкрепени ", декларират от Министерски съвет.

Една от ограниченията, които кабинетът ще задейства през идната седмица, е да изиска дерогация от Европейски Съюз за освобождение от данък на електрическата енергия и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на Европейски Съюз от 27 октомври 2003 година по отношение на преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните артикули и електрическата енергия, държавите-членки могат да ползват цялостно или отчасти освобождение от налози или понижени ставки на данъчно облагане във връзка с електрическата енергия от възобновими енергийни източници; енергийните артикули и електрическата енергия, употребявани за превозването на артикули и пасажери посредством железопътен превоз, метро, трамваи и тролейбуси, както и електрическата енергия, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита. Също по този начин е възможно освобождение от акцизи на природния газ за държавите-членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно ползване е под 15%, показват още от Министерски съвет.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР