Не съм усещал страх в Алексей Петров. По-скоро може би

...
Не съм усещал страх в Алексей Петров. По-скоро може би
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Не съм усещал страх в Алексей Петров

„ Не съм усещал боязън в Алексей Петров. По-скоро може би явно излиза, че не са били толкоз съществени по отношение на заплахата. “

Това сподели икономистът Кузман Илиев, ръководител на Съюза за стопанска самодейност, пред „ Тази заран “ БТВ.

Той изясни, че не са били близки с предприемача, само че са имали общи цели – да се усъвършенства бизнес средата в България и страната ни да става по-добро място за вложения.

„ Дейността, която развиваше Алексей Петров, явно го е правила незаобиколим. Много е мъчно да се каже какъв брой значим тъкмо е бил. Аз съм гледал негови изявлението, в които той споделя, че не е бил този фактор, какъвто му се отрежда. Но при всяко състояние поради стратегическото му мислене, беше стана толкоз незаобиколим, че да съставлява обект на подобен вид посягане “, счита икономистът.

Според него обаче се преекспонира неговото въздействие в политиката.

„ Политиците у нас са много по-силни от бизнесмените. Доста се преекспонира с желанието му да въздейства в политическия развой, тъй като в случай че той е желал да въздейства - щеше да си направи партия, както вършат много олигарси в България “, сподели още Илиев.

Той отхвърли Алексей Петров да е имал някакви упоритости да заема високи постове.

„ Нашата връзка беше много целенасочена. Имахме общи цели. Той знаеше, че съм сериозен критик на икономическото ръководство на страната и то от десетилетия. Затова в случай че е желал по някакъв метод на ръководещите да направи благи очички, щеше да ми каже - недей да атакуваш бюджета, недостига, минималната заплата, а той в противен случай, нищо сходно не е казвал. Наистина нашата сфера на връзка е била в доста характерна материя - икономическата сигурност, енергийната сигурност и административната промяна “, изясни Илиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР