Не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за

...
Не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за
Коментари Харесай

Къро е част от криминалния контингент, Гешев не може да бъде жертва

„ Не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за интервенцията на ДАНС и прокуратурата на финала, когато беше поискана помощ. Това не е наша разработка. Не мога да преценява дали това е безусловно правилно ”. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той разяснява изнесените данни през вчерашния ден от прокуратурата, съгласно които основният прокурор е обект на офанзиви от олигарси, че има заплашвани прокурори и съдии.

„ Това, което има като информация при нас, не е задоволително, с цел да кажа дали има подобен вид организация. Ако се приказва, че има превзета страна, Министерство на вътрешните работи не е част от нея. Министерство на вътрешните работи не е превзето. Няма въздействие върху Министерство на вътрешните работи, което да ни пречи да изпълняваме функционалностите си. Не мога да си показва по какъв начин някой може да завладее прокуратурата. Ако има такива хора, които са се обединили, с цел да дескридитират магистрати, задача на ДАНС и прокуратурата е да изобличат тези хора и да внесат обвинителния акт в съда ”, сподели Демерджиев в ефира на Нова.

„ Ако основният прокурор е обект на опасност, той има всички средства да се оправи с нея. Той не може да бъде жертва ”, сподели вътрешният министър.

Относно Красимир Каменов с прякора Къро, Демерджиев сподели: „ Този човек е част от престъпния контингент, който следим деликатно. Преди 2-3 месеца сложих задания на всеки един регионален шеф да отдели подобен престъпен контингент, който най-съществено въздейства на криминогенната конюнктура в страната. Този човек попада измежду подобен контингент ”, сподели Демерджиев.

Запитан дали въпросният човек има връзка с „ частната граница ” и „ Капитан Андреево ”, Демерджиев сподели: „ Има данни тези сдружения да са свързани, само че освен с това лице, а и с други лица от престъпния контингент ”, удостовери вътрешният министър.

„ В последна сметка би трябвало да съберем доказателства, в случай че считаме, че тези хора правят закононарушения. Когато приказваме за активността там, не приказваме за същинска незаконна активност. Говорим за случай, в който страната обратно във времето е предоставила избрани действия на едно частно сдружение, зад което стоят такива хора ”, продължи Демерджиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР