Не съм свързан с компанията, с която България подписа меморандум,

...
Не съм свързан с компанията, с която България подписа меморандум,
Коментари Харесай

Николай Василев: Когато някой предлага 1 млрд. долара инвестиция трябва да го считаме за читав

Не съм обвързван с компанията, с която България подписа меморандум, нито съм неин юрист. В България за целия Преход най-голямата непознат инвестиция на зелено беше с Шишеджам в Търговище. Когато някой идва с предложение за 1 милиарда $ инвестиция би трябвало да считаме, че е непокътнат. Това е една почтена инвестиция. Това съобщи някогашният министър на стопанската система и на превоза Николай Василев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Той прикани да не бързаме да клепаме незабавно един български жител, който е създател на компанията. „ Ако имаше народен тим от капиталови банкери в него щяха да влязат хора като Милен Велчев, Атанас Бостанджиев и Първолета Щерева “, акцентира Василев.

„ Тази компания няма никакво желание да строи цех за акумулатори, да печели публични поръчки или да се възползва от Плана за възобновяване. Единственото правилно е, че има желание да влага 1 милиарда $ у нас. Ако продължим с офанзивите има заплаха те да се отдръпват от страната ни. Няма нито една копейка в техните акции. Имало е съветски акционери, които са излезли преди две години. За момента опасенията не се оправдават “, изясни той.

Думите му са във връзка обвиняванията към кабинета, че си сътрудничи с компания на съветски олигарх.

Той акцентира, че не е впечатлен от ръководството на страната досега и не спести рецензиите си към предходните ръководещи. „ През 2020 година се изхарчиха парите за поправки, язовири и пътища, в този момент защо се изхарчиха 9 милиарда лв. не знам. Против съм всевъзможни дефицити и задължения. Подкрепям задграничните вложения. Ако имаме стопански напредък няма да има недостиг “, предвижда Николай Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР