Не съм сигурен, че стартира демонтажа на Паметника на съветската

...
Не съм сигурен, че стартира демонтажа на Паметника на съветската
Коментари Харесай

Деян Николов пред SafeNews: Не съм сигурен, че стартира демонтажа на Паметника на съветската армия

Не съм сигурен, че започва демонтажа на Паметника на руската войска. Цял ден се опитваме да разберем това, което се случва на паметника, въз основата на каква заповед се случва и от кого е издадена. Това сподели пред SafeNews Деян Николов от “Възраждане ” в коридорите на Народното събрание.

Имам подозрението, че ставаме очевидци на просто един вандалски акт

С общителното подпомагане на Министерство на вътрешните работи, в тази ситуация, тъй като някой ги е извикал.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

“Доколкото разбрахме, тъй като интензивно се крие всякаква документи и заповеди във връзка с паметника. Трайчо Трайков, който съгласно мен, няма пълномощията да издаде заповед за ремонт. Спекулират с една бутафорна експертиза, която споделя, че паметникът е рисков ”, добави Николов.

“Подали сме сигнал в прокуртурата, с който желаеме всички длъжностни лица, които имат отношение към паметника, да бъдат разследвани дали дейностите им са законосъобразни. ”

 

SafeNews напомня, че през днешния ден стартира премахването на фигурите на Паметника на руската войска.

Фигурите ще бъдат отстранени на стадии. От регионалната администрация прецизираха, че все още е взето решение те да бъдат пренесени в държавен парцел, който се намира на територията на София. Фигурите ще бъдат реставрирани, само че за задачата първо би трябвало да се намерят нужните средства.

На 7 декември в експертно мнение на софийската регионална администрация беше посочено, че паметникът би трябвало да бъде демонтиран незабавно, а фигурите по него да бъдат реставрирани.

“Днес управляващите на София минаха към практическа реализация на от дълго време кроените срамни проекти за разглобяване на Паметника на Съветската Армия. Величествената скулптурна комбинация. Издигната в символ на успеха над нацизма, от дълго време се е трансформирала в пленник на локалните политически игри и персоналните упоритости на обособени представители на ръководещия хайлайф. С лека ръка на фашистващите евроатлантици монументът безусловно се изпраща на бунището на историята ”, разяснява на брифинг формалният представител на Министерство на външните работи на Русия Мария Захарова.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР