Не съм съгласен да плащаме сметките на войната. Това заяви

...
Не съм съгласен да плащаме сметките на войната. Това заяви
Коментари Харесай

Смесват ли украински мед с български

Не съм склонен да плащаме сметките на войната. Това съобщи пред БНР Иван Кънев, ръководител на съдружие „ Пчелари - Русе “. Той стимулира думите си с обстоятелството, че вносът от Украйна е безмитен.

" Не можем да се конкурираме с безмитния импорт. Те продават всичко непременно " Днес пчелари ще изразят своето неодобрение пред Министерството на зeмеделието. Те се събират там в 10 часа.
 
" 21 организации се събрахме и изработихме декларация, която ще пазиме през днешния ден на митинга. Тя в допълнение беше подкрепена и от други, които също ще се включат. Министърът сподели: „ Разберете, че пари няма. Не си мислете, че са в едно чекмедже при нас и ние не желаеме да ви ги дадем “ Браншът обаче има натрупвани проблеми с години. Нашите претенции не са свързани единствено с пари ".
 
Той означи, че липсва тактика в земеделското министерство. " Водят политики на парче. Затова сме стигнали до това състояние. Имаме оферти по какъв начин да се работи стратегически ".
 
Складовете са цялостни с продукция, която не се изкупува, а се внася извън, съобщи още Кънев. 

Какъв мед се предлага на пазара у нас

Той подозира, че част от вноса е разбъркан с българския мед и се показва за български.
 istock istock
" Всяка политика дава плод след една или две години. Разговорите би трябвало да са непрекъснати, а освен в случай че има заплаха от митинги ", уточни пчеларят.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР