Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито

...
Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Изгонването на половината руско посолство беше по желание на Кирил Петков

Не съм наясно с документите. Нито съм в ДАНС, нито съм ръководещ. От наблюденията в работата ми с Кирил Петков знам, че той нормално лъже по тематика на ДАНС. Знам, че предходният път, когато изгониха половината съветско посолство – това беше по негово предпочитание. ДАНС тогава споделиха, че имат сведения за към 15 души, които правят шпионска активност. Но той сподели: " Не ме интересува, изгонете 70 души ". Това съобщи пред NOVA ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, разяснявайки рецензиите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков към ДАНС на фона на шпионския скандал с съветските духовници.

" Аз бях на срещата, на която извикахме шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване. Поканихме и Кирил Петков в Народното събрание, когато стана тази история. И те описаха за това заседание на Министерски съвет, което не се е протоколирало. Дойдоха и ръководителите на ПГ в кабинета на ръководителя на Народно събрание и описаха какви са били настояванията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всевъзможни хора – бавачки, чистачки, бояджии, какво се сетите, с цел да му създадат броя. Затова когато Кирил Петков приказва за ДАНС – би трябвало да ви светне една огромна алена лампа в главата ", добави политикът.

На въпрос ДАНС прави ли си работата, в случай, че има данни за 15 шпиони, а се гонят 70 души, Йорданов при предходното експулсиране на хора от съветското посолство " министър-председателят Кирил Петков, не си е приключил работата ". " Аз не съм действен служащ. Но допускам от филмите, които сме гледали, че като знаеш кои са шпионите, би трябвало да ги следиш, с цел да видиш с кого имат срещи. Няма посолство, което да няма агентурни хора, Включително и нашата страна има такива. Искам да кажа, че нормално ги наблюдават, с цел да видят с кого от съответната страна се срещат ", акцентира той.

И добави: " Гадният разузнавач, този, който би трябвало да преследваме, е този, който предава личната си страна. А в тази ситуация с съветските свещеници – нямам визия. Защото не съм от ДАНС, не съм и от другата страна. Но по принцип, когато посягаш на нещо, обвързвано с вярата, би трябвало да си подготвен да си понесеш следствията, тъй като хората там не разсъждават разумно. Там е прочувствено ".

Той разяснява и концепцията за промени в службите. " Ние казахме, че тази концепция е тъпа. Защото да обединиш военно разузнаване с другото разузнаване е неуместно. Няма го на никое място по света. В Америка да речем, има 17 разследващи служби и те не са обединени. Работят в конкуренция. И също така, военачалник Атанасов, по този начин нареченият военачалник Атанасов - той е човек, който би желал той персонално да управлява службите. Нямате показва каква амбиция беше да става началник на комисията за СРС-тата. Всеки един парламент, в който аз съм бил. Там има фиксация. Предложението, което той направи - граничат с готовност за цялостен надзор. Аз тирани не обичам ", безапелационен е Йорданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР