Не съм наричала бракониери рибарите, които бяха задържани заради нерегламентиран

...
Не съм наричала бракониери рибарите, които бяха задържани заради нерегламентиран
Коментари Харесай

Директорката на ИАРА отрече да е наричала бракониери задържаните рибари в Румъния

Не съм наричала бракониери риболовците, които бяха арестувани поради нерегламентиран улов в Румъния. Това сподели в Бургас шефът на ИАРА инж. Ваня Стаматова.

тя съобщи, че не вижда учредения за нея:

" Явно някои мои думи са интерпретирани погрешно. Никога не съм наричала риболовците, които бяха хванати, бракониери. Това дали едни лица са бракониери може да каже само съдът. Досега се въздържахме от по-конкретни изказвания, защото съм възмутена, че от румънска страна до този миг нямаме постъпило нищо публично във връзка с това какво се е случило там, също така имам информация, че нашите инспектори - българските инспектори, които са взели участие в тази взаимна инспекция, са оказали подпомагане на нашите риболовци и даже са помолили румънските управляващи корабите да не бъдат съпровождани до Констанца. Това е информацията, която има до този миг. Очаквам отчетите на двамата наши инспектори, които са били, и вероятно другата седмица да получим публична информация от румънските управляващи ", сподели Стаматова.
Освободени са всички 10 български моряци от трите риболовни кораба, които бяха арестувани от румънските управляващи, потвърдиха в известие от Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Румъния шест от членовете на екипажите са се завърнали в България нощес. Останалите четирима, измежду които тримата капитани и един моряк, са участвали тази заран на запечатването на трите плавателни съда и по-късно се връщат в България.

С прокурорско разпореждане трите кораба остават арестувани на военното пристанище в Констанца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР